e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

ΓΕΥΣΕΙΣΓεύσεις από Ελλαδα

Κατσικάκι κοκκινιστό με δυόσμο και μπαχαρικά

Το απόλυτο μαμαδίστικο φαγητό!

Υλικά

1½ κιλό κατσίκι κομμένο σε μερίδες
4 φλ. ντομάτα ξυσμένη στον τρίφτη
1½ φλ  κόκκινο κρασί
½ φλ. ξερός δυόσμος ή 1 φλ. φρέσκος δυόσμος
1 φλ. λάδι
4 ολόκληροι κόκκοι μπαχάρι
1 ξυλάκι κανέλας
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πώς το φτιάχνουμε

Πλένουμε το κρέας και το στεγνώνουμε. Ζεσταίνουμε σε πλατιά χαμηλή κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας να ροδίσει από όλες τις μεριές. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί ρίχνουμε την κανέλα, το μπαχάρι και νερό που να φθάνει στο 1/3 του ύψους του κρέατος. Χαμηλώνουμε τη φωτιά ίσα να σιγοβράζει το φαγητό, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 1 ώρα. Προσθέτουμε τη ντομάτα και 1 πρέζα ζάχαρη. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας. Πρσοθέτουμε τον δυόσμο και μαγειρεύουμε 15 λεπτά ακόμα. ……..

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: https://www.athinorama.gr/umami/food/articles/katsikaki_kokkinisto_me_duosmo_kai_mpaxarika-2513864.html

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!