Κατσικάκι κοκκινιστό με μελιτζάνες

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on email
katsikaki

Ένα φαγητό για όλη την οικογένεια

Υλικά
1½ κιλό κατσικάκι μπροστινό, σε μερίδες
1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
1/2 νεροπότηρο κρασί λευκό ή ροζέ
600γρ. ντομάτες ώριμες τριμμένες στον τρίφτη
1½ κιλό μελιτζάνες τσακώνικες
1 κουτ. γλυκού κοφτό κανέλα τριμμένη
λάδι για τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι

Πώς το φτιάχνουμε

Καθαρίζετε τις μελιτζάνες από το κοτσάνι τους και τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια. Χωρίς να τις αλευρώσετε τις τηγανίζετε σε καλά ζεσταμένο ελαιόλαδο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τις ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο και σοτάρετε μέσα τους τις μερίδες του κρέατος μέχρι να ροδοκοκκινίσουν απαλά.

Προσθέτετε μέσα τα τριμμένα κρεμμύδια και ανακατεύετε καλά τα υλικά με ξύλινη κουτάλα. Ρίχνετε τις τριμμένες ντομάτες, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με την κανέλα…….

Διαβάστε την συνέχεια εδώ:https://www.athensmagazine.gr/

Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, χαρίστε μας το like σας

Latest...

Δείτε πριν φύγετε