e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

ΓΕΥΣΕΙΣΓεύσεις από Ελλαδα

Κατσικάκι με αγκινάρες

Μοναδικό πιάτο

Υλικά

  • 1 κιλό κατσικάκι, σπάλα ή μπούτι
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλιά γλυκού μαραθόσπορο
  • 1/4 κούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κούπες νερό
  • 8 αγκινάρες, καθαρισμένες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε χονδρές ροδέλες
  • 2 κουταλιές σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
  • κορν φλάουρ, για το δέσιμο της σάλτσας

Πώς το φτιάχνουμε

Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας με χαρτί κουζίνας. Σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, σωτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος με το ελαιόλαδο. Να είναι σε μια στρώση και να έχουν απόσταση το ένα από το άλλο. Έτσι αποκτούμε το πρώτο επίπεδο γεύσης στο φαγητό που είναι οι “καραμέλες” που πιάνουν στον πάτο από την αντίδραση Maillard. Βγάζουμε το κρέας σε πιατέλα.

Προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να γυαλίσει, για 5λεπτά, προσθέτοντας μετά το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και τον μαραθόσπορο. Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και ξεκολλάμε με μια σπάτουλα τις καραμέλες του κρέατος από τον πάτο.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, βάζουμε ξανά το κατσικάκι στην κατσαρόλα, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για 1½ ώρα. Βγάζουμε το κρέας σε πιάτο.

Ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό στην κατσαρόλα, φέρνουμε σε βρασμό . Περνάμε τα υγρά από σήτα, πιέζουμε να λυώσουν κρεμμύδια και σκόρδα. Ξεπλένουμε την κατσαρόλα.

Αν το κομμάτι του κρέατος είχε λίπος, τώρα είναι η στιγμή να το αφαιρέσουμε. Θα το δούμε να επιπλέει στο ζωμό που έχουμε σουρώσει. Αν έχετε διαχωριστή λίπους, μπορείτε εύκολα να διαχωρίσετε τον καθαρό ζωμό ακόμα κι αν είναι ζεστός. Διαφορετικά, προσπαθείστε με το κουτάλι να αφαιρέσετε το λίπος που επιπλέει.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: https://www.tastefull.gr/recipe/katsikaki-agkinares

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!