ΓΕΥΣΕΙΣΓεύσεις από Ελλαδα

Κατσικάκι στο ταψί με μαράθια και αγκινάρες

Υπέροχο μαμαδίστικο φαγητό

Υλικά για 6 άτομα

  • 2 κιλά κατσίκι ή αρνί, από μπούτι και σπάλα, κομμένο σε μέτρια κομμάτια – μερίδες
  • 12 φρέσκες αγκινάρες
  • 2 λεμόνια, κομμένα στη μέση
  • 1 κιλό πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, ξεφλουδισμένες και κομμένες κυδωνάτες
  • 1 μεγάλο μάτσο μάραθος (ή άνηθος), χοντροκομμένος
  • 1/2 κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), χοντροκομμένα
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 λίτρο νερό

Πως το φτιάχνουμε

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα κομμάτια του κρέατος. Κόβουμε τα κοτσάνια από τις αγκινάρες και κρατάμε μόνο τις «κούπες». Αφαιρούμε τα σκληρά, εξωτερικά φύλλα και κόβουμε τα υπολείμματα από τις σκληρές βάσεις τους. Στη συνέχεια κόβουμε τις καρδιές στη μέση και με ένα κουταλάκι αφαιρούμε το εσωτερικό τους «χνούδι».

Βάζουμε τις καρδιές σε μια λεκάνη που έχουμε ετοιμάσει με κρύο νερό και τα δύο κομμένα λεμόνια, για να μη μαυρίσουν. Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε τις κομμένες πατάτες, το μάραθο, τα κρεμμυδάκια, το ελαιόλαδο και άφθονο αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με τα χέρια μας.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Σε ένα μεγάλο ταψί -που να χωράει άνετα τα κομμάτια του κατσικιού- τακτοποιούμε τις πατάτες, το κρέας και τις αγκινάρες. Περιχύνουμε με το νερό.

Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα….. διαβάστε την συνέχεια εδώ: https://www.kathimerini.gr/

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!