Κεμπάπ με σπιτική κέτσαπ σε πιτούλες

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on email
kebap_me_spitiki_ketsup_k_pitoules_2

Το απόλυτο γεύμα

Υλικά συνταγής για το κεμπάπ

500γρ. κιμάς αρνίσιος
500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
8 πιτούλες αράβικες
1 αυγό μεγάλο
1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
⅓ φλιτζ. δυόσμος
⅓ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ.γ. κύμινο
αλάτι

Για τη σπιτική κέτσαπ

  • 8 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 3 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο

Πώς το φτιάχνουμε

  1. Σε μπολ βάζουμε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά, μαζί εκτός απο τις πιτούλες και τα υλικά για την σπιτικη κέτσαπ.
  2. Ζυμώνουμε καλά, για αρκετά λεπτά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Ζυμώνουμε με βρεγμένα χέρια.
  3. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα.
  4. Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, ισόπαχα σε κυλινδρικό μέγεθος ,ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να τους δώσουμε. Έτσι θα ψηθούν ομοιόμορφα.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 °C.
  6. Ψήνουμε στο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 °C, σε ταψάκι με ελάχιστο νερό και λάδι. Όταν τα κεμπάπ μας πάρουν χρώμα, μετά από περίπου 20 λεπτά, τα βγάζουμε από το φούρνο.
  7. Εναλλακτικά, λαδώνουμε καλά τη σχάρα του φούρνου μας και τοποθετούμε τα κεμπάπ πάνω στη σχάρα. Κάτω από τη σχάρα τοποθετούμε ταψάκι με νερό ώστε να τρέχουν μέσα τα ζουμιά από τα κεμπάπ. Ψήνουμε στους 180 °C.
  8. Ψήνουμε στο φούρνο τις πιτούλες για μερικά λεπτά.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ:

  1. Σε μπολ βάζουμε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά, μαζί εκτός απο τις πιτούλες και τα υλικά για την σπιτικη κέτσαπ.
  2. Ζυμώνουμε καλά, για αρκετά λεπτά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Ζυμώνουμε με βρεγμένα χέρια.
  3. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα.
  4. Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, ισόπαχα σε κυλινδρικό μέγεθος ,ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να τους δώσουμε. Έτσι θα ψηθούν ομοιόμορφα.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 °C.
  6. Ψήνουμε στο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 °C, σε ταψάκι με ελάχιστο νερό και λάδι. Όταν τα κεμπάπ μας πάρουν χρώμα, μετά από περίπου 20 λεπτά, τα βγάζουμε από το φούρνο.
  7. Εναλλακτικά, λαδώνουμε καλά τη σχάρα του φούρνου μας και τοποθετούμε τα κεμπάπ πάνω στη σχάρα. Κάτω από τη σχάρα τοποθετούμε ταψάκι με νερό ώστε να τρέχουν μέσα τα ζουμιά από τα κεμπάπ. Ψήνουμε στους 180 °C.
  8. Ψήνουμε στο φούρνο τις πιτούλες για μερικά λεπτά.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: https://www.cooklos.gr/syntages/kempap-spitiki-ketsap-pitoyles

Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, χαρίστε μας το like σας

Latest...

Το e-stage.gr προτείνει:
  1. Μάνος Λοΐζος: 40 χρόνια μετά – Από την καρδιά στην μνήμη

    Τετάρτη 4 Μαΐου - Κυριακή 26 Ιουνίου
  2. Η Παυλίνα Βουλγαράκη στο Gazarte

    Τετάρτη 1 Ιουνίου - Σάββατο 16 Ιουλίου
  3. Γιώργος Σαμπάντης: Καλοκαίρι 2022 – Θέατρο Γης & Κατράκειο Θέατρο

    Τετάρτη 8 Ιουνίου - Δευτέρα 18 Ιουλίου
  4. Η Σόνια Θεοδωρίδου ερμηνεύει τραγούδια «Από τη Μεσόγειο ως τα πέρατα του κόσμου» στις 15 Ιουνίου στο Θέατρο Βράχων

    Τετάρτη 15 Ιουνίου

Δείτε πριν φύγετε

Η Νατάσα Θεοδωρίδου παρουσιάζει το νέο της τραγούδι «Δεν Ντράπηκες»!

Η Νατάσα Θεοδωρίδου, η πιο επιτυχημένη λαϊκή ερμηνεύτρια ερμηνεύει το ολοκαίνουργιο «Δεν ντράπηκες»! Tο ακούμε για πρώτη φορά, αποκλειστικά στον ΡΥΘΜΟ 94.9 από την Δευτέρα 23 Μάϊου! Το «Δεν ντράπηκες» σε μουσική

Trannos: Νέο Τραγούδι & Music Video «Ibiza»

Ο Trannos, ο artist που κάθε του τραγούδι κάνει εκατομμύρια YouTube views και γίνεται αμέσως viral, παρουσιάζει το νέο του single και music video και μας πάει