e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

ΓΕΥΣΕΙΣΓεύσεις από Ελλαδα

Κεμπάπ με σπιτική κέτσαπ σε πιτούλες

Το απόλυτο γεύμα

Υλικά συνταγής για το κεμπάπ

500γρ. κιμάς αρνίσιος
500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
8 πιτούλες αράβικες
1 αυγό μεγάλο
1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
⅓ φλιτζ. δυόσμος
⅓ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ.γ. κύμινο
αλάτι

Για τη σπιτική κέτσαπ

  • 8 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 3 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο

Πώς το φτιάχνουμε

  1. Σε μπολ βάζουμε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά, μαζί εκτός απο τις πιτούλες και τα υλικά για την σπιτικη κέτσαπ.
  2. Ζυμώνουμε καλά, για αρκετά λεπτά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Ζυμώνουμε με βρεγμένα χέρια.
  3. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα.
  4. Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, ισόπαχα σε κυλινδρικό μέγεθος ,ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να τους δώσουμε. Έτσι θα ψηθούν ομοιόμορφα.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 °C.
  6. Ψήνουμε στο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 °C, σε ταψάκι με ελάχιστο νερό και λάδι. Όταν τα κεμπάπ μας πάρουν χρώμα, μετά από περίπου 20 λεπτά, τα βγάζουμε από το φούρνο.
  7. Εναλλακτικά, λαδώνουμε καλά τη σχάρα του φούρνου μας και τοποθετούμε τα κεμπάπ πάνω στη σχάρα. Κάτω από τη σχάρα τοποθετούμε ταψάκι με νερό ώστε να τρέχουν μέσα τα ζουμιά από τα κεμπάπ. Ψήνουμε στους 180 °C.
  8. Ψήνουμε στο φούρνο τις πιτούλες για μερικά λεπτά.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ:

  1. Σε μπολ βάζουμε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά, μαζί εκτός απο τις πιτούλες και τα υλικά για την σπιτικη κέτσαπ.
  2. Ζυμώνουμε καλά, για αρκετά λεπτά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Ζυμώνουμε με βρεγμένα χέρια.
  3. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα.
  4. Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, ισόπαχα σε κυλινδρικό μέγεθος ,ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να τους δώσουμε. Έτσι θα ψηθούν ομοιόμορφα.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 °C.
  6. Ψήνουμε στο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 °C, σε ταψάκι με ελάχιστο νερό και λάδι. Όταν τα κεμπάπ μας πάρουν χρώμα, μετά από περίπου 20 λεπτά, τα βγάζουμε από το φούρνο.
  7. Εναλλακτικά, λαδώνουμε καλά τη σχάρα του φούρνου μας και τοποθετούμε τα κεμπάπ πάνω στη σχάρα. Κάτω από τη σχάρα τοποθετούμε ταψάκι με νερό ώστε να τρέχουν μέσα τα ζουμιά από τα κεμπάπ. Ψήνουμε στους 180 °C.
  8. Ψήνουμε στο φούρνο τις πιτούλες για μερικά λεπτά.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: https://www.cooklos.gr/syntages/kempap-spitiki-ketsap-pitoyles

Comment here