e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

ΓΕΥΣΕΙΣΓεύσεις από Ελλαδα

Κοκορέτσι θράψαλο του Γ.Χέλμη

Φαγητό ανάλογο της ημέρας αλλά κάπως αλλιώς

ΥΛΙΚΑ

2 θράψαλα μεγάλα
¼ από μια αρνίσια αντεριά γυρισμένη και πλυμένη
Αλάτι
Λίγο ελαιόλαδο
1 πρέζα ρίγαν
Χυμός από ένα λεμόνι
2 σκελίδες σκόρδο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ GREMOLATA

1 κ.σ. ψιλοκομμένη ντομάτα
1 κ.σ. ψιλοκομμένη πιπεριά
1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 κ.γ. ψιλοκομμένος δυόσμο
1 κ. γ. ψιλοκομμένος άνηθος
Ξύσμα από ½ λεμόνι
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα μπούκοβο
1 πρέζα καπνιστή πάπρικα
50 ml ελαιόλαδο

Πώς το φτιάχνουμε

Καθαρίζετε τα θράψαλα από τα εντόσθια και το μικρό κοκαλάκι στη ράχη. Τρίβετε με το σκόρδο μέσα έξω, αλατίζετε και λαδώνετε ελαφρώς και ψήνετε σε δυνατή σχάρα μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα, 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά. Βγάζετε από τη σχάρα και κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια. Περνάτε σε μεταλλικό σουβλάκι και τυλίγετε σε 8άρια στην αρχή και γύρω-γύρω στη συνέχεια το έντερο, φροντίζοντας να φαίνεται το μισό θράψαλο από μέσα. Μαρινάρετε με λεμόνι, ελαιόλαδο και ρίγανη και ψήνετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: www.lifo.gr

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!