GourmetΓΕΥΣΕΙΣ

Κορώνα αρνιού γεμάτη θησαυρούς

Ρύζι – σπανάκι και φέτα κρύβονται καλά μέσα σε αυτή την γευστική κορώνα

Υλικά

  • 1 ½ κιλό παϊδάκια γαλλικής κοπής από 15 κιλά αρνί (τουλάχιστον)
  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
  • ½ κ.γ. σκόρδο σκόνη
  • ½ φλιτζ.τς. ελαιόλαδο
  • ½ κιλό ρύζι μπασμάτι ή μισό – μισό με αγριόριζο (μπορείτε επίσης, να γεμίσετε με κουσκούς και πλιγούρι)
  • 2 φλιτζ.τς. σπανάκι φρέσκο
  • 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κύβο βούτυρο αγελαδινό
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ½ φλιτζ.τς. φέτα σκληρή
  • 1 μεγάλο λεμόνι χυμό και ξύσμα
  • 2 λεμόνια ή λάιμ σε φέτες
  • Αλάτι
  • 1 κ.γ. πράσινο πιπέρι τριμμένο

ΣΑΛΤΣΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ

  • 1 φλιτζ. τσαγ. φρέσκο μαϊντανό
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο σε σπόρους
  • ½ φλιτζ. τσαγ. κόκκινο κρεμμύδι
  • 3 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 2 κ.σ. κόκκινο ξύδι
  • 1 κ.γ. αλάτι θαλασσινό
  • ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι πράσινο
  • ½ κ.γ. κόκκινο πιπέρι σε νιφάδες
  • ½ φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο

Πώς το φτιάχνουμε

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε την ρίγανη, το θυμάρι, το σκόρδο, το πράσινο πιπέρι, το αλάτι. Περνάτε με λίγο ελαιόλαδο την κορώνα του αρνιού και πασπαλίζετε παντού με το μίγμα. Δένετε καλά την κορώνα ενώνοντας τις δύο άκριες από τα παϊδάκια  και αν είναι δυνατόν την τοποθετείτε να ψηθεί σε ένα σκεύος όπως φόρμα του κέικ με τρύπα στην μέση για να μην συρρικνωθεί και κλείσει κατά την διάρκεια του ψησίματος.
  2. Ακουμπάτε πάνω σε ένα ταψί που έχετε βάλει λαδόκολλα και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά ανάλογα με το πόσο παχύ είναι το αρνί αφού καλύψετε με αλουμινόχαρτο ένα- ένα τα παϊδάκια για να μην μαυρίσουν . Βγάζετε από τον φούρνο και σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο για 15-18 λεπτά ώστε να εξισορροπήσει η εσωτερική θερμοκρασία.
  3. Βράζετε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το σπανάκι , με τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο για 3-4 λεπτά προσθέτετε το ρύζι και το σοτάρετε και αυτό.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: https://www.meatandgrillstories.com/korona-arnioy-gemisti-me-ryzi-spanaki-kai-feta/

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!