Κοστέλα στο μπάρμπεκιου

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on email
costella_front_83nd

Απλά δεν υπάρχει η συνταγή

Υλικά
> 1 ή ½ σιδηρόδρομο από μοσχάρι ή βοδινό (υπολόγισε 500-600 γρ. στο άτομο άψητο)
> Χοντρό αλάτι
> Πιπέρι (κατά βούληση)
> Σκελίδες σκόρδου (προαιρετικές)
> Ρίγανη (προαιρετική)
> 1 κούπα νερό ή κασάσα
> 5 κιλά κάρβουνα
> Προσανάμματα
> Φραπές, μπίρες, τσίπουρο, κρασί

Πώς το φτιάχνουμε

> Ανάβουμε μια καλή φωτιά με ξυλαράκια, τη σκεπάζουμε με κάρβουνα και περιμένουμε να «χωνέψουν», να γκριζάρουν και να μη βγάζουν φλόγες, δηλαδή και η επιφάνειά τους να σκεπαστεί με στάχτη.

> Περιποιούμαστε το σιδηρόδρομο, αν δεν το έχει κάνει ήδη ο χασάπης. Αφαιρούμε πλεονάζοντα επιφανειακά λίπη και νεύρα τα οποία θα προκαλέσουν αντίθεση με το τρυφερό κρέας που θα γευτούμε αργότερα.

> Βρέχουμε το σιδηρόδρομο με το νερό ή την κασάσα και από τις δύο πλευρές και στη συνέχεια τον αλατίζουμε με το χοντρό αλάτι γενναιόδωρα (μη φοβάστε, ελάχιστη ποσότητα θα καταλήξει στα στομάχια μας). Κάνουμε ένα ελαφρύ μασάζ ώστε το αλάτι να περάσει στο κρέας.

> Πιπερώνουμε (αν θέλουμε) και ανοίγουμε τρύπες στο κρέας και βυθίζουμε σκελίδες σκόρδου (πάλι αν θέλουμε).

> Μόλις η φωτιά είναι έτοιμη, αφήνουμε μια λεπτή στρώση και διασκορπίζουμε τα κάρβουνα. Τα πλεονάζοντα κάρβουνα τα φυλάμε σε ένα μεταλλικό δοχείο, όπου προσθέτουμε κι άλλα, ώστε να μπορούμε να ανανεώνουμε τη φωτιά.

> Δοκιμάζουμε με το χέρι τη θερμοκρασία στο επίπεδο που θα ψηθεί το κρέας. Πρέπει να την «ακούμε», όχι όμως σε βαθμό που να τραβάμε το χέρι μας – να μπορούμε να το αφήσουμε 2-3 λεπτά.

> Τοποθετούμε το σιδηρόδρομο στη σχάρα από τη μεριά του κρέατος, κοιτάμε το ρολόι

Διαβάστε την συνέχεια εδώ:https://gr.askmen.com/taste/1096555/article/kostela-sto-mparmpekiou?p=2

Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, χαρίστε μας το like σας

Latest...

Δείτε πριν φύγετε

Μαρία Καρλάκη: Χαίρομαι που πλέον οι κακοποιημένες γυναίκες ακούγονται. Όταν είχα μιλήσει εγώ δεν είχα ακουστεί, ο κόσμος δεν ήταν έτοιμος!

Συναντήσαμε τη εξαιρετική καλλιτέχνιδα, Μαρία Καρλάκη, η οποία μίλησε ανοιχτά στο e-stage.gr για όλα! Για τη νέα της επιτυχία, την πανδημία, την επικαιρότητα αλλά και