Μοναδικό πιάτο! Φτιάξτε το!
Υλικά
- 60 γρ. αρωµατικό βούτυρο smen ή βούτυρο γάλακτος (πωλείται σε βάζο)
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 3 κρεµµύδια ξερά, κοµµένα σε λεπτές φέτες
- 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη
- 1/2 κουτ. γλυκού φρεσκοτριµµένο µαύρο πιπέρι
- 1 κοτόπουλο βάρους περίπου 1½ κιλού, σε 8 κοµµάτια
- 1/8 κουτ. γλυκού κρόκος (σαφράν), σε σκόνη
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 250 γρ. ρεβίθια (µουλιασµένα αποβραδίς)
- αλάτι
- 3 κουτ. σούπας φύλλα µαϊντανού, ψιλοκοµµένα, και λίγα ακόµα για το σερβίρισµα
- φέτες λεµονιού, για το σερβίρισµα
Πώς το φτιάχνουμε
Στραγγίζουµε τα ρεβίθια, τα βάζουµε σε µια κατσαρόλα µε φρέσκο νερό που να τα σκεπάζει και τα σιγοβράζουµε για περίπου 1 ώρα ή µέχρι να µαλακώσουν, προσθέτοντας αλάτι προς το τέλος του µαγειρέµατος.
Παράλληλα, λιώνουµε το βούτυρο σε ένα µεγάλο τηγάνι. Προσθέτουµε το 1/3 από το κρεµµύδι και σοτάρουµε σε µέτρια φωτιά για 5 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσει. Προσθέτουµε το τζίντζερ, το µαύρο πιπέρι και το κοτόπουλο και τσιγαρίζουµε για 2-3 λεπτά χωρίς να αφήσουµε το κοτόπουλο να πάρει χρώµα, γυρίζοντάς το ανά διαστήµατα.
Διαβάστε την συνέχεια εδώ: http://www.gastronomos.gr/