Κοτόπουλο με κρεμμύδια και ρεβύθια

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on email
b_lto_morroco_p098_9

Μοναδικό πιάτο! Φτιάξτε το!

Υλικά

  • 60 γρ. αρωµατικό βούτυρο smen ή βούτυρο γάλακτος (πωλείται σε βάζο)
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κρεµµύδια ξερά, κοµµένα σε λεπτές φέτες
  • 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη
  • 1/2 κουτ. γλυκού φρεσκοτριµµένο µαύρο πιπέρι
  • 1 κοτόπουλο βάρους περίπου 1½ κιλού, σε 8 κοµµάτια
  • 1/8 κουτ. γλυκού κρόκος (σαφράν), σε σκόνη
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 250 γρ. ρεβίθια (µουλιασµένα αποβραδίς)
  • αλάτι
  • 3 κουτ. σούπας φύλλα µαϊντανού, ψιλοκοµµένα, και λίγα ακόµα για το σερβίρισµα
  • φέτες λεµονιού, για το σερβίρισµα

Πώς το φτιάχνουμε

Στραγγίζουµε τα ρεβίθια, τα βάζουµε σε µια κατσαρόλα µε φρέσκο νερό που να τα σκεπάζει και τα σιγοβράζουµε για περίπου 1 ώρα ή µέχρι να µαλακώσουν, προσθέτοντας αλάτι προς το τέλος του µαγειρέµατος. 

Παράλληλα, λιώνουµε το βούτυρο σε ένα µεγάλο τηγάνι. Προσθέτουµε το 1/3 από το κρεµµύδι και σοτάρουµε σε µέτρια φωτιά για 5 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσει. Προσθέτουµε το τζίντζερ, το µαύρο πιπέρι και το κοτόπουλο και τσιγαρίζουµε για 2-3 λεπτά χωρίς να αφήσουµε το κοτόπουλο να πάρει χρώµα, γυρίζοντάς το ανά διαστήµατα. 

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: http://www.gastronomos.gr/

Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, χαρίστε μας το like σας

Latest...

Το e-stage.gr προτείνει:
  1. Μάνος Λοΐζος: 40 χρόνια μετά – Από την καρδιά στην μνήμη

    Τετάρτη 4 Μαΐου - Κυριακή 26 Ιουνίου
  2. Η Παυλίνα Βουλγαράκη στο Gazarte

    Τετάρτη 1 Ιουνίου - Σάββατο 16 Ιουλίου
  3. Γιώργος Σαμπάντης: Καλοκαίρι 2022 – Θέατρο Γης & Κατράκειο Θέατρο

    Τετάρτη 8 Ιουνίου - Δευτέρα 18 Ιουλίου

Δείτε πριν φύγετε

Νίκη Σταύρου: H πνευματική δικαιούχος των έργων του Καζαντζάκη απαγγέλει το αριστουργηματικό του βιβλίο «Οι Αδερφοφάδες»

«Θέλει, λέει, να ‘ναι λεύτερος. Σκοτώστε τον!» Νίκος Καζαντζάκης, Αδερφοφάδες. Το αριστοτεχνικό βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη «Οι Αδερφοφάδες», ένα ανατριχιαστικά επίκαιρο μυθιστόρημα, συγκινεί και συγκλονίζει με