e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

ΓΕΥΣΕΙΣΓεύσεις από Ελλαδα

Κοτόπουλο με κρεμμύδια και ρεβύθια

Μοναδικό πιάτο! Φτιάξτε το!

Υλικά

  • 60 γρ. αρωµατικό βούτυρο smen ή βούτυρο γάλακτος (πωλείται σε βάζο)
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κρεµµύδια ξερά, κοµµένα σε λεπτές φέτες
  • 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη
  • 1/2 κουτ. γλυκού φρεσκοτριµµένο µαύρο πιπέρι
  • 1 κοτόπουλο βάρους περίπου 1½ κιλού, σε 8 κοµµάτια
  • 1/8 κουτ. γλυκού κρόκος (σαφράν), σε σκόνη
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 250 γρ. ρεβίθια (µουλιασµένα αποβραδίς)
  • αλάτι
  • 3 κουτ. σούπας φύλλα µαϊντανού, ψιλοκοµµένα, και λίγα ακόµα για το σερβίρισµα
  • φέτες λεµονιού, για το σερβίρισµα

Πώς το φτιάχνουμε

Στραγγίζουµε τα ρεβίθια, τα βάζουµε σε µια κατσαρόλα µε φρέσκο νερό που να τα σκεπάζει και τα σιγοβράζουµε για περίπου 1 ώρα ή µέχρι να µαλακώσουν, προσθέτοντας αλάτι προς το τέλος του µαγειρέµατος. 

Παράλληλα, λιώνουµε το βούτυρο σε ένα µεγάλο τηγάνι. Προσθέτουµε το 1/3 από το κρεµµύδι και σοτάρουµε σε µέτρια φωτιά για 5 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσει. Προσθέτουµε το τζίντζερ, το µαύρο πιπέρι και το κοτόπουλο και τσιγαρίζουµε για 2-3 λεπτά χωρίς να αφήσουµε το κοτόπουλο να πάρει χρώµα, γυρίζοντάς το ανά διαστήµατα. 

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: http://www.gastronomos.gr/

Comment here