Κοτόπουλο με ρεβύθια και πάπρικα στο φούρνο

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on email
paprika-chicken-chickpeas-horiz-a-1600-600x400-600x350

Πάει και με τον καιρό

Υλικά

  • 250 γρ. ρεβύθια
  • 5 μπούτια κοτόπουλου, σύνολο 1 κιλό περίπου, (το επάνω μέρος του μηρού μόνο) με το κόκκαλο και τη πέτσα του
  • 2 κ.σ. πάπρικα (1 κ.σ. καπνιστή + 1 κ.σ. γλυκιά)
  • αλάτι πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 1/4 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη 
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ξύσμα + 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό

Πως το φτιάχνουμε

  1. Μουλιάζετε τα ρεβύθια από βραδίς. Την επομένη τα στραγγίζετε σε σουρωτήρι, τα πασπαλίζετε με 1 κ.σ. σόδα, ανακατεύετε και το αφήνετε για 10 λ. Στη συνέχεια το ξεπλένετε με πολύ νερό και τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Τα στραγγίζετε καλά.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε τα 2 είδη πάπρικας, 1 κ.γ. αλάτι, 1/2 κ.γ. πιπέρι, το σκόρδο σε σκόνη και τη ρίγανη. Τοποθετείτε στο μπολ και τα μπούτια κοτόπουλου και ανακατεύετε ώστε να καλυφθούν καλά τα μπούτια απ” όλες τις πλευρές με τα μπαχαρικά. Αν έχετε χρόνο αφήστε τα στο ψυγείο για 30 λ τουλάχιστον ή και ολόκληρο βράδυ (μαζί με τα ρεβύθια) ώστε να διαπεράσουν καλά οι γεύσεις των μπαχαρικών τα μπουτάκια.
  3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος, αρκετά μεγάλο για να χωράει τα μπούτια κοτόπουλου και τα ρεβύθια. Στρώνετε στη βάση του ταψιού τις φέτες κρεμμυδιού και τις πασπαλίζετε με αλατοπίπερο και λίγο ελαιόλαδο. 
  4. Αλατοπιπερώνετε τα στραγγισμένα ρεβύθια και τα ρίχνετε στο μπολ με το κοτόπουλο και τα μπαχαρικά. Προσθέτετε στο μπολ το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τα 3/4 του ελαιόλαδου και ανακατεύετε καλά ώστε να καλυφθούν και τα ρεβύθια με τα μπαχαρικά. 
  5. Τοποθετείτε στο ταψί, πάνω από κρεμμύδια, τα μπούτια κοτόπουλου με τη πέτσα προς τα επάνω, αφήνοντας διαστήματα μεταξύ τους για να χωρέσουν τα ρεβύθια. Στα κενά διαστήματα στρώνετε τα ρεβύθια, ρίχνετε το ζωμό κότας, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε και ψήνετε το φαγητό στο προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λ ή μέχρι να ροδίσει και ψηθεί καλά το κοτόπουλο και μαλακώσουν τα ρεβύθια.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: https://www.sintayes.gr/

Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, χαρίστε μας το like σας

Latest...

Το e-stage.gr προτείνει:
  1. Μάνος Λοΐζος: 40 χρόνια μετά – Από την καρδιά στην μνήμη

    Τετάρτη 4 Μαΐου - Κυριακή 26 Ιουνίου
  2. Η Παυλίνα Βουλγαράκη στο Gazarte

    Τετάρτη 1 Ιουνίου - Σάββατο 16 Ιουλίου
  3. Γιώργος Σαμπάντης: Καλοκαίρι 2022 – Θέατρο Γης & Κατράκειο Θέατρο

    Τετάρτη 8 Ιουνίου - Δευτέρα 18 Ιουλίου
  4. Η Σόνια Θεοδωρίδου ερμηνεύει τραγούδια «Από τη Μεσόγειο ως τα πέρατα του κόσμου» στις 15 Ιουνίου στο Θέατρο Βράχων

    Τετάρτη 15 Ιουνίου

Δείτε πριν φύγετε

Trannos: Νέο Τραγούδι & Music Video «Ibiza»

Ο Trannos, ο artist που κάθε του τραγούδι κάνει εκατομμύρια YouTube views και γίνεται αμέσως viral, παρουσιάζει το νέο του single και music video και μας πάει

Η Νατάσα Θεοδωρίδου παρουσιάζει το νέο της τραγούδι «Δεν Ντράπηκες»!

Η Νατάσα Θεοδωρίδου, η πιο επιτυχημένη λαϊκή ερμηνεύτρια ερμηνεύει το ολοκαίνουργιο «Δεν ντράπηκες»! Tο ακούμε για πρώτη φορά, αποκλειστικά στον ΡΥΘΜΟ 94.9 από την Δευτέρα 23 Μάϊου! Το «Δεν ντράπηκες» σε μουσική