ΓΕΥΣΕΙΣΓεύσεις από Ελλαδα

Κοτόσουπα Αυγολέμονο

Υλικά

1 μπούτι, ένα στήθος και 1 φτερούγα κοτόπουλου ελευθέρας βοσκής
1 φλυτζάνι ρύζι για σούπες
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 λεμόνια
3 αυγά
1 κλωναράκι άνιθο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Βράζουμε στη χύτρα το κοτόπουλο μαζί με το κρεμμύδι καθαρισμένο, ολόκληρο
Λίγο αλάτι στη χύτρα, κλείνουμε
Βράζει για 40 λεπτά
Αφαιρούμε και ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο
Βγάζουμε από το ψυγείο τα αυγά για να πάρουν θερμοκρασία δωματίου. Αυτό είναι το πρώτο μυστικό, πρέπει τα αυγά να μην είναι κρύα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον ζωμό της βράσης του κοτόπουλου και το ολόκληρο βρασμένο κρεμμύδι. Αυτό είναι το δεύτερο μυστικό. Δίνει γεύση και «στέκεται» καλύτερα η σούπα
Πρέπει ο ζωμός της βράσης μας να είναι παχύς, με το λίπος του πουλερικού, κάπως έτσι:

Προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου, τον άνιθο και το ρύζι
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά
Προσοχή να έχει αρκετά υγρά για να μη γίνει λαπάς το ρύζι, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό
Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την κουζίνα να πέσει η θερμοκρασία
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο
Σε βαθύ μπολ σπάμε ολόκληρα τα αυγά
Στίβουμε τα λεμόνια και τα κρατάμε δίπλα
Με έναν αυγοδάρτη χτυπάμε τα αυγά επί 15 λεπτά, να γίνουν σαν μια λευκή κρέμα. Αυτό είναι το τρίτο μυστικό. Αν δεν χτυπηθούν καλά, θα νερώσει η σούπα μας
Όταν έχουν χτυπηθεί πολύ καλά, προσθέτουμε σιγά-σιγά τον χυμό λεμονιού
Ανακατεύουμε απαλά τώρα, πολύ γλυκά
Τα αυγά με το λεμόνι γίνονται παχιά, σαν σαντιγύ
Πλησιάζουμε στην κατσαρόλα. Παίρνουμε με μια μεγάλη κουτάλα λίγο από τον ζωμό και ρίχνουμε στο αυγολέμονο.
Ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθεί ο ζωμός και το αυγολέμονο να συνηθίσει το ζεστό
Διαβάστε την συνέχεια εδώ: https://www.iefimerida.gr/

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!