e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

ΓΕΥΣΕΙΣΓεύσεις από Ελλαδα

Κρεμμύδια γεμιστά με μπεσαμέλ και ποικιλία τυριών

Τα κρεμμύδια κάπως αλλιώς! Εξαιρετική συνταγή του Δ.Σκαρμούτσου

Υλικά

  • 8 μέτρια κρεμμύδια, ξεφλουδισμένα και πλυμένα
  • 1 φλ. τυρί έμενταλ, τριμμένο
  • 1φλ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 1 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 30 γρ. αλεύρι
  • 225 ml γάλα, χλιαρό
  • 1 αβγό, κρόκο
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 600 γρ. ζωμό κότας
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • κλωναράκια θυμάρι, για γαρνιτούρα

Πώς το φτιάχνουμε

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα ζεματάμε για 3-4 λεπτά.

Με μία τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα κρεμμύδια από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν λίγο.

Κόβουμε τα καπάκια από τα κρεμμύδια και με ένα κουταλάκι αδειάζουμε την ψίχα τους, την πολτοποιούμε σε ένα μούλτι και τη βάζουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε στο μπολ το έμενταλ, τη μοτσαρέλα, την παρμεζάνα και αφήνουμε στην άκρη.

Σε μία μικρή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο.

Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, προσέχοντας να μη σβολιάσει και να μην πάρει χρώμα.

Ρίχνουμε σιγά σιγά το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε, μέχρι να πήξει και να δέσει η μπεσαμέλ.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον κρόκο, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε ζωηρά.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: https://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/2173/Kremmydia-gemista-me-mpesamel-kai-pikilia-tyrion

Comment here