e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

GourmetΓΕΥΣΕΙΣ

Κριθαρότο γαρίδας

Εκπληκτικό και χορταστικό πιάτο

Υλικά για 4 άτομα

  • 20 φρέσκες γαρίδες Νο 3-4 των 8-10 εκ.
  • 1 φλυτζάνι κριθαράκι
  • 1.3 λτ. ζεστού ζωμού από τα κεφάλια των γαρίδων
  • 1 πράσο μεσαίο σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά κέρατο σε ροδέλες
  • 8 ντοματάκια για ντεκόρ (προαιρετικά)
  • 500 ml. τριμμένη ντομάτα
  • 100 ml.μπύρα ή λευκό κρασί
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 70 ml. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό για το κλείσιμο / σερβίρισμα
  • Αλάτι, Πιπέρι

Πώς το φτιάχνουμε

  1. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και κόβετε σε ροδέλες πράσο και πιπεριές.
  2. Με αιχμηρό μαχαίρι κάνετε μια διαμήκη τομή στο κέλυφος της κάθε γαρίδας στη κοιλιά της απ’ την ουρά ως το κεφάλι. Στη συνέχεια, το ανοίγετε και αφαιρείτε το καύκαλο της ουράς.
  3. Κυριακή 15 Μαρτίου ακριβώς στις 21.00 το βράδυ, το Big Brother ανοίγει τις πόρτες του σπιτιού και κάνει πρεμιέρα με ένα εντυπωσιακό show Κόβετε όλα τα κεφάλια απ’ τα σώματα των γαρίδων με μαχαίρι και τα κρατάτε σε ένα ξεχωριστό μπολ. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε 1.3 λίτρα νερού και το βράζετε. Προσθέτετε τα κεφάλια απ’ τις γαρίδες, προσθέτετε μια κουταλιά γλυκού αλάτι (για να βοηθήσει στην απορρόφηση των ζωμών της γαρίδας) και χαμηλώνετε τη φωτιά να σιγοβράσουν για ένα δεκάλεπτο. Κλείνετε τη φωτιά, σουρώνετε, πετάτε τα κεφάλια και κρατάτε τον ζωμό για το κριθαρότο.
  4. Τσεκάρετε το ρολόι σας ή βάλτε το χρονόμετρο του κινητού σας να αρχίσει να μετράει απ’ το μηδέν, για να συντονιστείτε απόλυτα με τις οδηγίες. Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι (ή και σε wok) σε φωτιά ¾, βάζετε το λάδι και το βούτυρο μέχρι να κάψουν σε 1 λεπτό. Αμέσως μετά προσθέτετε όλα μαζί τα λαχανικά (κρεμμύδι, πράσο, πιπεριές). Ανακατεύετε για 3 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: https://caruso.gr/kritharoto-garidas/

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!