ΓΕΥΣΕΙΣΓεύσεις από Ελλαδα

Κριθαρότο με πικάντικο λουκάνικο

Θαύμα φαγητό θα γίνει σας λέω

Υλικά

  • 150-200γρ. Πικάντικο Λουκάνικο κομμένο σε κυβάκια 1cm
  • 200 γρ. κριθαράκι Barilla Risoni
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 κουτί (400γρ.) Ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 500ml ζωμός κότας ή νερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 1 κ.γ ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ πάπρικα καυτερή

Πώς το κάνουμε

  1.  ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα βάζουμε τα κομμάτια του λουκάνικου και μαγειρεύουμε για 10 περίπου λεπτά δε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας, ώσπου να ροδίσουν καλά και να βγάλουν το λίπος τους.
  2. Βγάζουμε το λουκάνικο και το κρατάμε ζεστό. Προσθέτουμε επιπλέον λάδι στο τηγάνι (ανάλογα με το πόσο λίπος «έβγαλε» το λουκάνικο) και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ώσπου να μαλακώσει – χωρίς να μαυρίσει.
  3. Όταν το κρεμμύδι έχει μαλακώσει προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι και την πάπρικα και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα ώσπου το σκόρδο να βγάλει το άρωμα του.
  4. Προσθέτουμε την ντομάτα και τον πελτέ διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό ή ζωμό, αλάτι, πιπέρι και την ζάχαρη.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ:https://www.demideli.com/5178/2014/10/04/kritharoto-pikantiko-loukaniko/

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!