e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

ΓΕΥΣΕΙΣΓεύσεις από Ελλαδα

Λαζάνια με μελιτζάνες και μανιτάρια

Μια διαφορετική συνταγή με βασικό υλικό τα λαζάνια

Υλικά

1 πακέτο ζυμαρικά λαζάνια
350 γρ μανιτάρια
50 γρ βούτυρο
50 γρ αλεύρι
35 γρ τριμμένη παρμεζάνα
900 ml πλήρες γάλα
1 μελιτζάνα
1 φρέσκια ντομάτα
μοσχοκάρυδο
λίγο αλάτι
μαύρο πιπέρι

Πως το φτιάχνουμε

Κόψτε τα στρογγυλά μανιτάρια σε φέτες και τις μελιτζάνες σε λεπτές ροδέλες.

Ζεματίστε και ξεφλουδίστε τις ντομάτες, βγάλτε τους σπόρους και κόψτε τις σε κύβους.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήστε τη μελιτζάνα για περίπου 2 λεπτά.

Σε ένα τηγάνι λιώστε το βούτυρο,

Για να φτιάξετε τη μπεσαμέλ, λιώστε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα και προσθέστε το αλεύρι, ανακατεύοντας με ένα σύρμα για να μη σβολιάσει.

Προσθέστε το ζεστό γάλα και μία πρέζα μοσχοκάρυδο, αλατίστε και αφήστε να πάρει βράση, ανακατεύοντας συνεχώς.

Βουτυρώστε ένα ταψί και απλώστε στον πάτο μία κουτάλα μπεσαμέλ και σάλτσα, στη συνέχεια τοποθετήστε δύο φύλλα από τα λαζάνια…..

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: http://abouther.com.cy/food/2017/06/18/grigori-syntagi-lazania-manitaria-ke-melitzanes/

Comment here