e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

ΓΕΥΣΕΙΣΓεύσεις από Ελλαδα

Λαζάνια με Παστουρμά

Εξαιρετικό πικάντικο φαγητό

Υλικά

  • 600γρ.Κιμά χοιρινό
  • 3 μικρά ψιλοκομμένα πικάντικα κυπριακά λουκάνικα ‘Παστουρμα’
  • 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
  • 1 μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κουτί ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 70γρ. πολτό ντομάτας 
  • 2 κ.σ φρέσκο βασιλικό
  • 2 κ.σ ξερό βασιλικό
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 2 μικρά κεσεδάκια τυρί cottage 
  • 1 αυγό κτυπημένο
  • 1/2 φλ τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κουτί τυρί μοτσαρέλλα κομμένο σε φέτες
  • 1 κουτί Λαζάνια

Πώς το φτιάχνουμε

1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, τσιγαρίζετε τον κιμά, τα λουκάνικα, τον σκόρδο, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Ψήνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα καφέ. Προσθέστε τις ντομάτες, την πάστα ντομάτας,  τον μαϊντανό, τον βασιλικό και το αλάτι. Στη συνέχεια αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 45 λεπτά.
2. Κατά τη διάρκεια που σιγοβράζει η σάλτσα , ανακατέψτε το τυρί cottage, τα κτυπημένα αυγά, την τριμμένη παρμεζάνα, 2 ακόμα κ.σ. μαϊντανό και 1 κ.γ. ακόμα αλάτι. Ανακατέψτε καλά και άστε το στην άκρια.
3.Τοποθετήστε τα λαζάνια στον πάτο ενός pyrex, αν χρειαστεί τοποθετήστε το ένα πάνω στο άλλο. Με ένα κουτάλι τοποθετήστε πάνω στα λαζάνια το μισό μείγμα τυριού cottage και απλώστε το ομοιόμορφα. Καλύψτε το τυρί cottage με μια στρώση από τυρί μοτσαρέλλα. Καλύψτε λιγότερο από το μισό μείγμα κιμά από πάνω….

Διαβάστε την συνέχεια εδώ:https://www.mitsidesgroup.com/recipedetails-gr/lasagna-with-spicy-cyprus-sausage-pastourma-gr

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!