Λαχανοντολμάδες ατύλιχτοι

IMG_1786
Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on email

Το ίδιο νόστιμοι και λιγότερο μπελαλίδικοι

Υλικά

  • 1 μικρό λάχανο, όχι πολύ σφιχτό, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 500 γρ. άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς
  • 150 γρ. καστανό ρύζι
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένος άνηθος
  • 1 κ.γ. τριμμένο μπαχάρι
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 250 γρ. ντομάτα ψιλοκοκομμένη κονκασέ
  • 250 γρ. χυμός ντομάτας ελαφρά συμπυκνωμένος
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πώς το φτιάχνουμε

  1. Σε μικρή κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι με λίγο αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Θα έχουμε 1,5 φλιτζάνι βρασμένο ρύζι.
  2. Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε αρκετό νερό. Προσθέτουμε το λάχανο και το μαγειρεύουμε για 5΄-7΄ μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζουμε.
  3. Στεγνώνουμε την ίδια κατσαρόλα και την ξαναβάζουμε σε μέτρια φωτιά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4΄ περίπου. Προσθέτουμε και το σκόρδο και το σοτάρουμε για 1΄…….

Διαβάστε την συνέχεια εδώ:https://icooktoheal.com/recipe-items

Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, χαρίστε μας το like σας

Latest...

Το e-stage.gr προτείνει:
  1. «Δώρο Γενεθλίων» στην ταράτσα του θεάτρου Λαμπέτη

    Δευτέρα 1 Αυγούστου - Σάββατο 1 Οκτωβρίου
  2. Eros Ramazzotti «Πέντε Θέατρα για Δέκα Πρεμιέρες» στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

    Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου

Δείτε πριν φύγετε