Μακαρονάδα με χτένια

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on email
xtenia-anoigma

Εξαιρετική συνταγή

Υλικά

  • 6 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
  • 250γρ. χτένια
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 κ. γλ. αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι άσπρο κρασί
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 2 κ. γλ. μουστάρδα Dijon
  • 2 κ. γλ. φρέσκο θυμάρι
  • 250γρ. linguine
  • 3-4 φλιτζάνια φρέσκο σπανάκι
  • ¼ φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα για το γαρνίρισμα
  • Αλάτι, πιπέρι

Πώς το φτιάχνουμε

  1. Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, μαγειρεύουμε το μπέικον σε μέτρια ένταση, ανακατεύοντας περιστασιακά με μια ξύλινη κουτάλα. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ή μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανό. Έπειτα, μεταφέρουμε σε ένα πιάτο καλυμμένο με χαρτί κουζίνας.
  2. Αλατοπιπερώνουμε τα χτένια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε σε υψηλή θερμοκρασία για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  3. Μεταφέρουμε τα χτένια σε ένα πιάτο, χαμηλώνουμε το μάτι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια για 3 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 1 ακόμη λεπτό.
  5. Σβήνουμε με το κρασί και έπειτα προσθέτουμε το ζωμό. Μαγειρεύουμε σε υψηλή θερμοκρασία για περίπου 3 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να δένει.
  6. Σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε στο τηγάνι την κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα και το θυμάρι. Τέλος, προσθέτουμε τα χτένια και ανακατεύουμε καλά.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ:https://www.athensvoice.gr/taste/recipes/kyrios-piato/521037_makaronada-me-htenia

Πηγή συνταγής και φώτο:athensvoice.gr

Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, χαρίστε μας το like σας

Latest...

Δείτε πριν φύγετε

Γιάννης Κωνσταντίνου: Δισκογραφικό ντεμπούτο με βιωματικό medley-unplugged που συγκινεί και Τουρατζίδη στο πλευρό του (βίντεο)

Ο Γιάννης Κωνσταντίνου, κάνει το ντεμπούτο του, στην ελληνική δισκογραφία, και από το πρώτο κιόλας άκουσμά του, προκαλεί, έντονα συναισθήματα, ενώ η φωνή του, οι