e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

ΓΕΥΣΕΙΣΓεύσεις από Ελλαδα

Μακαρονάδα φούρνου με κιμά

Εξαιρετική συνταγή

Υλικά

  • 1 πακέτο ‏μακαρόνια της επιλογής σας (προτείνουμε ριγκατόνι)
  • 1 κ.σ. ‏ελαιόλαδο
  • 1 ‏μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες ‏σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ‏κόκκινο πιπέρι
  • 450 γρ. ‏μοσχαρίσιος κιμάς
  • 2 κ.σ. ‏πελτές ντομάτας
  • 1 κ.σ. ‏ρίγανη
  • 800 γρ. ‏ντοματοπολτός
  • 1 1/2 φλ. ‏τυρί ρικότα
  • 2 κ.σ. ‏βασιλικός
  • 1/2 φλ. ‏τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 φλ. ‏τριμμένη μοτσαρέλα

Πώς το φτιάχνουμε

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180° C. Μαγειρεύετε τα μακαρόνια σε βραστό αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente, να κάθονται δηλαδή στο δόντι. Στραγγίζετε.2

Βάζετε λίγο βούτυρο στη κατσαρόλα που έβρασαν και μεταφέρετε εκεί τα μακαρόνια. Ανακατεύετε για να μην κολλήσουν και τα αφήνετε εκεί.3

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο και το κόκκινο πιπέρι και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμα.4

Βάζετε τον κιμά στην κατσαρόλα και αλατοπιπερώνετε. Το σοτάρετε μέχρι να πάρει ένα καφέ χρώμα…..

Διαβάστε την συνέχεια εδώ:https://www.foodmaniacs.gr/syntages/makaronada-fournou-kima-ke-tyria/

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!