Μαριναρισμένη βοδινή μπριζόλα Black Angus Rib Eye

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on email
2.5

Άλλο να σας το λέμε και άλλο να το δοκιμάζετε!

Υλικά

  • 2 μεγάλες μπριζόλες Black Angus Rib Eye πάχους 3 εκατοστών (κατά προτίμηση χωρίς κόκκαλο)
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. ξύδι βαλσαμικό
  • 2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγη ρόκα (μικρά φύλλα)

Πώς το φτιάχνουμε

  1. Στο μικρό μπλέντερ βάζουμε το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι, τα φύλλα του δεντρολίβανου, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Πολτοποιούμε και φτιάχνουμε τη μαρινάδα, για να γίνει η κάθε μπριζόλα Black Angus πιο νόστιμη.
  2. Βάζουμε τις μπριζόλες (αφού τις ταμπονάρουμε με αποροφητικόχάρτι) σε πιατέλα.
  3. Περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Αλείφουμε καλά, ώστε να πάει παντού η μαρινάδα σε κάθε μπριζόλα Black Angus, πάνω κάτω και γύρω γύρω. Καλύπτουμε με μεμβράνη κουζίνας.
  4. Αφήνουμε να ποτίσει το κρέας, το λιγότερο για 1 ώρα, στο ψυγείο. Για περισσότερη νοστιμιά αφήστε το κρέας έως και για μία νύχτα μέσα στο ψυγείο περιχυμένο με τη μαρινάδα.
  5. Αφήνουμε το κρέας να σταθεί για 30 λεπτά στον πάγκο, για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  6. Σκουπίζουμε με αποροφητικό χαρτί τη μαρινάδα από το κρέας.
  7. Ζεσταίνουμε τη γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά (300-350 ⁰C).
  8. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και από τις δυο πλευρές.
  9. Αφήνουμε γύρω στα 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, αν θέλουμε medium-rare. …..

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: https://cooking.sigmalive.com/

Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, χαρίστε μας το like σας

Latest...

Δείτε πριν φύγετε

Γιάννης Κωνσταντίνου: Δισκογραφικό ντεμπούτο με βιωματικό medley-unplugged που συγκινεί και Τουρατζίδη στο πλευρό του (βίντεο)

Ο Γιάννης Κωνσταντίνου, κάνει το ντεμπούτο του, στην ελληνική δισκογραφία, και από το πρώτο κιόλας άκουσμά του, προκαλεί, έντονα συναισθήματα, ενώ η φωνή του, οι