ΓΕΥΣΕΙΣΓεύσεις από Ελλαδα

Μελιτζάνες με αρνί

Εξαιρετικό μαμαδίστικο φαγητό

Υλικά

1 ½κιλό μπούτι από μικρό αρνί με το κόκαλο
½κούπα ελαιόλαδο,χωρισμένο
5μελιτζάνες μεγάλες
2κρεμμύδια,ψιλοκομμένα
1μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
4κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
1κ.γ αλάτι
1κ.γ μπούκοβο γλυκό
½κ.γ. κύμινο
¼κ.γ. μαύρο πιπέρι.
3μέτριες γινωμένες ντομάτες,
κομμένες σε κυβάκια
½κούπα λευκό ξηρό κρασί
½φλ νερό

Πώς το φτιάχνουμε

Κόβουμε το αρνί σε μικρότερα κομμάτια, το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει.

Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις στεγνώνουμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο 200o C και βάζουμε τη σχάρα στο χαμηλότερο σημείο του φούρνου.

Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε χονδρές φέτες, περίπου 3 – 4 εκ. και τις σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές.

Προσθέτουμε άλλες 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε το αρνί σε δύο δόσεις. Αφού πάρει χρώμα από τη μία μεριά το γυρίζουμε να σοταριστεί και από την άλλη. Στο σοτάρισμα, το αρνί θα βγάλει λίγο λίπος, γι αυτό στην άλλη τηγανιά δεν βάζουμε λάδι. Μόλις σοταριστεί, ξαναβάζουμε το υπόλοιπο αρνί μέσα και το σβήνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε για μερικά λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και το ρίχνουμε κατευθείαν στη γάστρα.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, το ανακατεύουμε για μερικά δευτερόλεπτά, βάζουμε το δενδρολίβανο, βάζουμε τη ντομάτα, όλα τα μπαχαρικά και μαγειρεύουμε τη σάλτσα για πέντε λεπτά.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ:https://cooking.sigmalive.com/syntages/kreas/1690/melitzanes-me-arni

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!