ΓΕΥΣΕΙΣΓεύσεις από Ελλαδα

Μοναστηριακή συνταγή: Χταπόδι με χυλοπίτες

Εξαιρετικά νόστιμη και φυσικα στο πνεύμα των ημερών

Υλικά

 1 ½ kg χταπόδι (700 γρ)
125 ml ελαιόλαδο
φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο 
μπούκοβο 
500 γρ. ντομάτες εποχής κομμένες ακανόνιστα
1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά χοντροκομμένη
1 πράσινη πιπεριά χοντροκομμένη
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 φύλλο δάφνης
φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
100 – 150 ml νερό
ξύσμα από 1 λεμόνι,
30 ml ούζο
50 ml ξύδι βαλσαμικό
1 κ.γ. ζάχαρη
500 γρ. χυλοπίτες (νηστίσιμες)
αλάτι και πιπέρι.

Πώς το φτιάχνουμε

Για να φτιάξουμε το χταπόδι: Βάζουμε το χταπόδι μας σε ένα σουρωτήρι με μπολ από κάτω και με μία πετσέτα από πάνω στο ψυγείο για 1 ημέρα να το αποψύξουμε. Βάζουμε μια κατσαρόλα και ένα τηγάνι στη φωτιά. Αφαιρούμε το κεφάλι και το στόμα του χταποδιού. Κρατάμε την κουκούλα και το κόβουμε όλο σε χοντρά κομμάτια. Προσθέτουμε 2 κ.σ. λάδι και ρίχνουμε το χταπόδι μέσα στο τηγάνι. Ρίχνουμε το ούζο στο τηγάνι με το χταπόδι. Με το που εξατμιστεί αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά. Χοντροκόβουμε τα λαχανικά μας, το κρεμμύδι, τις πιπεριές. Ρίχνουμε λίγο αγιορείτικο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και στη συνέχεια τα λαχανικά μας. Προσθέτουμε 1 κ.γ. ζάχαρη, φρέσκο θυμάρι, τη δάφνη και 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μπούκοβο και ανακατεύουμε…….

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: https://www.dogma.gr/diafora/monastiriaki-syntagi-chtapodi-me-chylopites-2/109900/

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!