e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

ΓΕΥΣΕΙΣΓεύσεις από Ελλαδα

Μοσχάρι γεμιστό στα κάρβουνα

Μια συνταγή της Αργυρώς μέσα στα αρώματα!

Υλικά

  • 1.200 γραμ. (περίπου) μοσχαρίσιο φιλέτο
  • ανοιγμένο σαν «πεταλούδα»
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. τριμμένο ταλαγάνι ή μαστέλο
  • 1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/2 φλ. φρυγανιά
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πώς το φτιάχνουμε

Για να φτιάξουμε το μοσχάρι ρολό γεμιστό, βάζουμε πρώτα σε μπολ το σκόρδο, τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, τα τυριά, τη φρυγανιά και λίγο λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας ανοίξει το φιλέτο κατά μήκος (πεταλούδα) για να το γεμίσουμε. Μπορούμε και εμείς με ένα κοφτερό μαχαίρι να το ανοίξουμε πλαταίνοντάς το. Το αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές.

Απλώνουμε πάνω στο κρέας τη γέμιση αφήνοντας κενό 2 εκατοστά γύρω γύρω. Πατάμε τη γέμιση με την παλάμη μας να κολλήσει στο κρέας.

Αρχίζουμε να ρολάρουμε πολύ σφιχτά το φιλέτο. Δένουμε σφιχτά σε 5 σημεία το ρολό. Το τυλίγουμε με μεμβράνη, επίσης, πολύ σφιχτά και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες το λιγότερο

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: https://www.argiro.gr/recipe/mosxari-gemisto-sta-karbouna/

Comment here