e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

ΓΕΥΣΕΙΣΓεύσεις από Ελλαδα

Μοσχάρι λεμονάτο με σκορδάτα ζυμαρικά

Αγαπημένο κυριακάτικο φαγητό

Υλικά

  • 1200 γρ. ‏Μοσχάρι
  • 1 κούπα τσαγιού ‏Ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ‏Κρεμμύδι ξερό
  • 3 σκελίδες ‏Σκόρδο
  • 1 φύλλο ‏Δάφνη
  • 4 κόκκους ‏Μπαχάρι
  • 1 κουταλάκι του καφέ ‏Πάπρικα
  • ‏Αλάτι-πιπέρι μαύρο
  • 1/2 κουτάλι της σούπας ‏Μουστάρδα
  • Ζάχαρη ‏1 κουταλάκι του γλυκού
  • 1 κουτάλι της σούπας κοφτό ‏Κορν φλαουρ
  • 1 τεμ μόνο τον χυμό ‏Λεμόνι
  • 3 κλωναράκια ψιλοκομμένος ‏Μαϊντανός
  • 1 πακέτο ‏Ζυμαρικά

Πώς το φτιάχνουμε

Κόβετε σε μικρά κομμάτια το κρέας,το πλένετε και το βάζετε να στραγγίξει. Βάζετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα να κάψει (κρατάτε λίγο στην άκρη για τα ζυμαρικά σας) και σοτάρετε το κρέας μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.2

Προσθέτετε το κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, την πάπρικα,το μαύρο πιπέρι και σοτάρετε.3

Βάζετε την δάφνη,το μπαχάρι, τη ζάχαρη κι ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να πάρει χρώμα. Καλύπτετε με νερό, σκεπάζετε με το καπάκι, χαμηλώνετε την φωτιά κι αφήνετε να βράσει (αν χρειαστεί προσθέτετε κι άλλο νερό).4

Προς το τέλος βάζετε αλάτι. Θέλετε να μείνει με ζουμί για φτιάξετε την σάλτσα του. Από το ζουμί που έμεινε κρατάτε 1 φλιτζάνι του τσαγιού για τα ζυμαρικά σας.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: https://www.foodmaniacs.gr/syntages/moschari-lemonato-skordata-zymarika/

Comment here