GourmetΓΕΥΣΕΙΣ

Μοσχάρι με μανιτάρια και μουστάρδα

Η νοστιμιά στο πιάτο σας

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι, κατά προτίμηση ελιά, σε κύβους περίπου 3 εκ.
  • 2 ξερά κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κιλό λευκά μανιτάρια, κομμένα στη μέση (τα μικρά τα αφήνουμε ολόκληρα)
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
  • 100 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • 1/2 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ξερό
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πώς το φτιάχνουμε

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Περιχύνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τόσο νερό ώστε ίσα να καλύψει το κρέας και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι τα υγρά να κοχλάσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι σχεδόν να γίνει το κρέας……

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: http://www.gastronomos.gr

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!