e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

GourmetΓΕΥΣΕΙΣ

Μοσχάρι ψητό με πικάντικη κρούστα και σάλτσα Ηorseradish

Τέλειο φαγάκι

Υλικά συνταγής

  • 3 ξερά κρεμμύδια 
  • 50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.σ. πράσινο πιπέρι
  • 2 κ.σ. σάλτσα horseradish σε βαζάκι [*]
  • 1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 κ. φιλέτο μοσχαρίσιο (rib eye)
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • Για τη πικάντικη σάλτσα horseradish:
  • 1 κ.σ. πράσινο πιπέρι ελαφρώς αλεσμένο
  • 2 κ.σ.  σάλτσα horseradish
  • 100 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβετε τα ξερά κρεμμύδια σε χοντρές φέτες, τις στρώνετε στη βάση ενός μέτριου, λαδωμένου ταψιού και τις αλατίζετε ελαφρώς.
  2. Τοποθετείτε το βούτυρο, το πράσινο πιπέρι, τη σάλτσα χρένου και το θυμάρι στο μούλτι και τα χτυπάτε μέχρι να έχετε μια λεία πάστα. 
  3. Αλατίζετε το κρέας σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, το αλείφετε στην επιφάνειά του με τη πάστα χρένου και το τοποθετείτε στο ταψί πάνω από τις φέτες κρεμμυδιού. Πασπαλίζετε το φιλέτο με το αλεύρι και το περιχύνετε με το ελαιόλαδο.
  4. Ψήνετε το φιλέτο στον προθερμασμένο φούρνο για 30-45 λ. Ο χρόνος ποικίλει ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, πόσο καλοψημένο ή μη το θέλετε. Μην το παραψήσετε και χάσει τους ζωμούς του. Διαβάστε την συνέχεια εδώ: https://www.sintayes.gr/

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!