Μοσχαράκι στο πήλινο με πιπεριές Φλωρίνης

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on email
53229504_312370346301528_982319278986362880_n

Πιάτο για μερακλήδες

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι (ποντίκι ή χτένι)
  • 4 – 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 2 κ.σ. πελτέ τομάτας
  • 2 κούπες κονιάκ ή κρασί
  • 1 κούπα χυμό τομάτας
  • 3 κούπες ζωμό λαχανικών
  • 4 – 6 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 + 2/3 με 2 κούπες φέτα
  • 10 – 12 κλωναράκια φρ. Θυμάρι
  • 1 κ.γ. κόκκους πιπεριού
  • 1 κεφάλι σκόρδο (κομμένο στη μέση οριζόντια)
  • Αλάτι – πιπέρι

Πώς το φτιάχνουμε

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο σε 200 βαθμούς στον αέρα.
  2. Κόβουμε σε μέτριες μπουκιές το μοσχάρι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  3. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές, εώς ότου πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο, βαθύ χρώμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις 2 κ.σ. αλεύρι και τον πελτέ, ανακατεύουμε δύο τρεις φορές και σβήνουμε με το κονιάκ ή το κρασί. Αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί και προσθέτουμε το χυμό τομάτας, το ζωμό κι ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υγρά.
  4. Κόβουμε και αφαιρούμε το κοτσάνι και τα σπόρια από τις πιπεριές Φλωρίνης και θρυμματίζουμε τη φέτα σε χοντρά κομμάτια. Στη συνέχεια, γεμίζουμε τις πιπεριές, σπρώχνοντας τη φέτα με το πίσω μέρος ενός πιρουνιού, έτσι ώστε να μπορέσουμε να βάλουμε περισσότερη ποσότητα.
  5. Σε ένα μεγάλο πήλινο προσθέτουμε διάσπαρτα τα κλωναράκια από το θυμάρι και τους κόκκους πιπεριού. Από πάνω τοποθετούμε τις πιπεριές Φλωρίνης, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τέλος, με μια μεγάλη κουτάλα αδειάζουμε προσεκτικά το κρέας με όλα τα υγρά και ενδιάμεσα από τα κομμάτια τοποθετούμε το σκόρδο (δύο κομμάτια) με τις κομμένες πλευρές να κοιτάνε προς τα πάνω.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: http://www.lambrosvakiaros.com/mosxaraki-sto-phlino-me-piperies-flwrinhs/

Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, χαρίστε μας το like σας

Latest...

Το e-stage.gr προτείνει:
  1. Μάνος Λοΐζος: 40 χρόνια μετά – Από την καρδιά στην μνήμη

    Τετάρτη 4 Μαΐου - Κυριακή 26 Ιουνίου
  2. Η Παυλίνα Βουλγαράκη στο Gazarte

    Τετάρτη 1 Ιουνίου - Σάββατο 16 Ιουλίου
  3. Γιώργος Σαμπάντης: Καλοκαίρι 2022 – Θέατρο Γης & Κατράκειο Θέατρο

    Τετάρτη 8 Ιουνίου - Δευτέρα 18 Ιουλίου
  4. Η Σόνια Θεοδωρίδου ερμηνεύει τραγούδια «Από τη Μεσόγειο ως τα πέρατα του κόσμου» στις 15 Ιουνίου στο Θέατρο Βράχων

    Τετάρτη 15 Ιουνίου

Δείτε πριν φύγετε