e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

GourmetΓΕΥΣΕΙΣ

Μοσχαρίσια Πικάνια στο τηγάνι και στο φούρνο

Μοναδική γεύση

Υλικά

4-5 μερίδες

  1. 1 Picanha Black Angus ή Wagyu
  2. Χοντρό Αλάτι
  3. Φρεσκοτριμένο πιπέρι
  4. Κόκκους Πιπέρι mix
  5. 2-3 σκελίδες Σκόρδο χωρίς το φύτρο
  6. Ελαιόλαδο

Πώς το φτιάχνουμε

  1. Μαρινάρουμε με ελαιόλαδο, 2-3 σκελίδες σκόρδο χωρίς φύτρο, χοντρό αλάτι και πιπέρι ή μπαχάρια της επιλογής μας.
    Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12-24 ώρες. Τη γυρνάμε 1-2 φορές. Τη βγάζουμε 2 ώρες πριν το ψήσιμο για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
    Αφαιρούμε όλη τη μαρινάδα και την υγρασία από τη Πικάνια πολύ προσεκτικά χρησιμοποιώντας χαρτί κουζίνα. Το κρέας πρέπει να μείνει στεγνό χωρίς καθόλου μαρινάδα πριν το ψήσιμο.  
  2. Σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς γρίλιες, στο 1/3 της maximum έντασης του ματιού, τηγανίζουμε την πικάνια για 20 λεπτά με την πέτσα στην κάτω πλευρά. Αν δεν ακούμε το τηγάνι να «τζιτζιρίζει», δυναμώνουμε την ένταση.  
  3. Έπειτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, τη βάζουμε σε ταψί με σχάρα και ψήνουμε για 20 λεπτά max με την πέτσα επάνω. Προεραιτικά βάζουμε smoker box μέσα στο φούρνο ή καίμε λίγο άχυρο αν προτιμάμε καπνιστό αποτέλεσμα.
    Ρίχνουμε το λάδι από το τηγάνι 2-3 φορές στην πέτσα.  
  4. Τσεκάρουμε 2-3 φορές τη θερμοκρασία να μην ανέβει πάνω από τους 52 βαθμούς max, όπου και θα το αφαιρέσουμε, για να βγει medium rare. Αυτό γίνεται βάζωντας ένα θερμόμετρο κουζίνας στο βαθύτερο σημείο του κομματιού. Για medium αφαιρέστε στους 57 περίπου ή σε όποια θερμοκρασία προτιμάτε. Αυτή της φωτογραφίας βγήκε περίπου στους 56-57.  
  5. Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε 20 λεπτά να ξεκουραστεί πριν σερβίρουμε, για κυκλοφορήσουν τα υγρά της ……διαβάστε την συνέχεια εδώ: https://cookpad.com/

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!