e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

GourmetΓΕΥΣΕΙΣ

Μοσχαρίσια φιλετίνια με αρωματική σάλτσα αγκινάρας

Γκουρμεδοκατάσταση σήμερα

Υλικά

  • 600 γρ. μοσχάρι από κόντρα φιλέτο, σε φέτες πάχους 3 εκ.
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο, καλά κοπανισμένο
  • 150 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 60 γρ. βούτυρο αγελάδος, παγωμένο
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα αγκινάρας

  • 5 αγκιναράκια από βάζο, διατηρημένα σε λάδι, καλά στραγγισμένα
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη και καλά στραγγισμένη
  • 20-30 ml χυμός λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πώς το φτιάχνουμε

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει. Μετριάζουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το σκόρδο, το θυμάρι και το δεντρολίβανο, ανακατεύουμε για 1/2 με 1 λεπτό και περιχύνουμε με το κρασί…….

Διαβάστε την συνέχεια εδώ:https://www.gastronomos.gr/gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/%CE%B5%CF%8D%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1-%CE%B3%CF%81%CE%AE%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B1/%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CE%AC%CE%BB%CF%84%CF%83%CE%B1-%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%B1%CF%82

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!

Comment here