e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

GourmetΓΕΥΣΕΙΣ

Μοσχαρίσιο ρολό με μυρωδικά και σος περαστή

Εκπληκτικό φαγητό

Υλικά

  • 2.200 – 2.500 γρ. μοσχαρίσια σπάλα (ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας ετοιμάσει ένα ενιαίο κομμάτι για ρολό)
  • 2 ξερά κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
  • 2 καρότα, καθαρισμένα, σε χοντρές ροδέλες πάχους 2 εκ.
  • 400 ml σπιτικός ζωμός λαχανικών ή νερό
  • 200 ml ξηρό κόκκινο κρασί
  • 4 φλιτζ. τσαγιού παγάκια
  • 50 ml ελαιόλαδο

Για το άλειμμα

  • 4 κουτ. σούπας μαροκινό μείγμα μπαχαρικών ρας ελ χανούτ (σε μεγάλα μπαχαράδικα· αλλιώς φτιάχνουμε το δικό μας*)
  • 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή
  • 1 κουτ. σούπας κόκκοι πράσινου πιπεριού, χοντροσπασμένοι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 2 κουτ. σούπας χυμός μοσχολέμονου (λάιμ) ή 3 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα, προτιμότερο πικάντικη

Πώς το φτιάχνουμε

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το άλειμμα. Βάζουμε το κρέας σε επιφάνεια, απλώνουμε τα 3/4 του αλείμματος και τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό. Δένουμε με σπάγκο ή πηγαίνουμε με το άλειμμα στον κρεοπώλη και του ζητάμε να το ετοιμάσει και να το τυλίξει με το δίχτυ. Αλείφουμε με το υπόλοιπο άλειμμα την εξωτερική πλευρά του ρολού, το τυλίγουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες, να μαριναριστεί.

Βγάζουμε το ρολό από το ψυγείο, το αφήνουμε για 1 ώρα, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και αφαιρούμε τη μεμβράνη. Στερεώνουμε μια σχάρα μέσα στη γάστρα ή σε ένα βαθύ ταψί με καπάκι. Αν δεν έχουμε, εφαρμόζουμε μέσα στη γάστρα ένα τσέρκι ή ένα μεταλλικό καλαθάκι. Σκοπός είναι να ψηθεί το ρολό χωρίς να ακουμπάει στα υγρά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: https://www.gastronomos.gr/gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%AD%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B9%CE%BF-%CF%81%CE%BF%CE%BB%CF%8C-%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CF%85%CF%81%CF%89%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!

Comment here