Εξαιρετική και γρήγορη συνταγή
Υλικά
4 φέτες μοσχαρίσιο φιλέτο περίπου 2,5 – 3 εκ.
1 κ.σ. ελαιόλαδο
¼ κιλό λευκά μανιτάρια ολόκληρα ή βασιλομανίταρα ή μείγμα αποξηραμένων
¼ κιλό λευκά μανιτάρια κομμένα στη μέση
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
1 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
¼ φλιτζάνι νερό
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 κ.σ. ροζ πιπέρι σπασμένο
2 κλαδάκια φρέσκο σχοινάπρασο
Πώς το φτιάχνουμε
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ψήνετε το μοσχαρίσιο φιλέτο ανάλογα με την προτίμησή σας. 2 – 3 λεπτά από κάθε πλευρά αν το θέλετε λίγο ψημένο, 3 – 4 λεπτά αν το θέλετε μέτρια ψημένο και 4 – 5 αν το θέλετε καλοψημένο.
- Για ακρίβεια στο ψήσιμο, ψήνετε σύμφωνα με τα παρακάτω:
για rare στους 49-52 ᵒC
για medium rare στους 52-57 ᵒC
για well done στους 68 ᵒC
Η θερμοκρασία αφορά στο εσωτερικό του κρέατος και είναι πολύ εύκολο να την ελέγξετε με ένα θερμόμετρο για κρέας. - Το βγάζετε το σκεπάζετε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο ώστε να διατηρηθεί ζεστό και το αφήνετε στην άκρη.
Διαβάστε την συνέχεια εδώ: https://www.meatandgrillstories.com/moscharisio-fileto-me-manitaria-kai-saltsa-krasioy/