Μοσχαρίσιο φιλέτο με μανιτάρια και σάλτσα κρασιού

2-7
Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on email

Εξαιρετική και γρήγορη συνταγή

Υλικά

4 φέτες μοσχαρίσιο φιλέτο περίπου 2,5 – 3 εκ.
1 κ.σ. ελαιόλαδο
¼ κιλό λευκά μανιτάρια ολόκληρα ή βασιλομανίταρα ή μείγμα αποξηραμένων
¼ κιλό λευκά μανιτάρια κομμένα στη μέση
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
1 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
¼ φλιτζάνι νερό
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 κ.σ. ροζ πιπέρι σπασμένο
2 κλαδάκια φρέσκο σχοινάπρασο

Πώς το φτιάχνουμε

  • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ψήνετε το μοσχαρίσιο φιλέτο ανάλογα με την προτίμησή σας. 2 – 3 λεπτά από κάθε πλευρά αν το θέλετε λίγο ψημένο, 3 – 4 λεπτά αν το θέλετε μέτρια ψημένο και 4 – 5 αν το θέλετε καλοψημένο.
  • Για ακρίβεια στο ψήσιμο, ψήνετε σύμφωνα με τα παρακάτω:
    για rare στους 49-52 ᵒC
    για medium rare στους 52-57 ᵒC
    για well done στους 68 ᵒC
    Η θερμοκρασία αφορά στο εσωτερικό του κρέατος και είναι πολύ εύκολο να την ελέγξετε με ένα θερμόμετρο για κρέας.
  • Το βγάζετε το σκεπάζετε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο ώστε να διατηρηθεί ζεστό και το αφήνετε στην άκρη.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: https://www.meatandgrillstories.com/moscharisio-fileto-me-manitaria-kai-saltsa-krasioy/

Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, χαρίστε μας το like σας

Latest...

Το e-stage.gr προτείνει:
  1. «Δώρο Γενεθλίων» στην ταράτσα του θεάτρου Λαμπέτη

    Δευτέρα 1 Αυγούστου - Σάββατο 1 Οκτωβρίου
  2. Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στη Σύρο!

    Τετάρτη 10 Αυγούστου
  3. Ο Κώστας Μακεδόνας στο Ανοιχτό Θέατρου Λευκών Πάρου

    Τρίτη 16 Αυγούστου
  4. Eros Ramazzotti «Πέντε Θέατρα για Δέκα Πρεμιέρες» στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

    Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου

Δείτε πριν φύγετε

Έμιλυ Κολιανδρή: Μια «άλλη» Ελένη (video)

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ανεβάζει την παράσταση «Ελένη» του Ευριπίδη, με πρωταγωνίστρια την Έμιλυ Κολιανδρή. Η παράσταση θα γίνει στην Επίδαυρο, στις 12 και