Μοσχαρίσιο φιλέτο με μανιτάρια και σάλτσα κρασιού

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on email
2-7

Εξαιρετική και γρήγορη συνταγή

Υλικά

4 φέτες μοσχαρίσιο φιλέτο περίπου 2,5 – 3 εκ.
1 κ.σ. ελαιόλαδο
¼ κιλό λευκά μανιτάρια ολόκληρα ή βασιλομανίταρα ή μείγμα αποξηραμένων
¼ κιλό λευκά μανιτάρια κομμένα στη μέση
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
1 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
¼ φλιτζάνι νερό
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 κ.σ. ροζ πιπέρι σπασμένο
2 κλαδάκια φρέσκο σχοινάπρασο

Πώς το φτιάχνουμε

  • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ψήνετε το μοσχαρίσιο φιλέτο ανάλογα με την προτίμησή σας. 2 – 3 λεπτά από κάθε πλευρά αν το θέλετε λίγο ψημένο, 3 – 4 λεπτά αν το θέλετε μέτρια ψημένο και 4 – 5 αν το θέλετε καλοψημένο.
  • Για ακρίβεια στο ψήσιμο, ψήνετε σύμφωνα με τα παρακάτω:
    για rare στους 49-52 ᵒC
    για medium rare στους 52-57 ᵒC
    για well done στους 68 ᵒC
    Η θερμοκρασία αφορά στο εσωτερικό του κρέατος και είναι πολύ εύκολο να την ελέγξετε με ένα θερμόμετρο για κρέας.
  • Το βγάζετε το σκεπάζετε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο ώστε να διατηρηθεί ζεστό και το αφήνετε στην άκρη.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: https://www.meatandgrillstories.com/moscharisio-fileto-me-manitaria-kai-saltsa-krasioy/

Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, χαρίστε μας το like σας

Latest...

Το e-stage.gr προτείνει:
  1. Η Σοφία Μουτίδου στην Ακτή Πειραιώς παρουσιάζει την παράσταση « Το ασήκωτο βάρος της Ελλάδας»

    7 Νοεμβρίου - 28 Νοεμβρίου

Δείτε πριν φύγετε