e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

ΓΕΥΣΕΙΣΓεύσεις από Ελλαδα

Μουσακάς Με Αγκινάρες

Εκπληκτική συνταγή για μουσακά…λίγο αλλιώς

Υλικά
χυμό από 1 λεμόνι
1 κιλό αγκινάρες κ.τ.ψ
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
⅓ ματσάκι μαϊντανό
6-7 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο, μόνο τα φύλλα
150 γρ. γραβιέρα
1 κρεμμύδι ξερό
ελαιόλαδο, για το σοτάρισμα
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. κανέλα, κοφτή
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ 400 γρ.
αλάτι
πιπέρι
100 γρ. βούτυρο
100 αλεύρι γ.ο.χ.
750 γρ. γάλα, 3,5% λιπαρά
πιπέρι, τριμμένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο, τριμμένο
100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη  
3 κρόκους αυγών

Πώς το φτιάχνουμε

  • Ρίχνουμε τις αγκινάρες σε κατσαρόλα με βραστό νερό και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Όταν είναι έτοιμες τις αφαιρούμε από τη φωτιά και τις αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο, κρεμμύδι χοντροκομμένο, σκόρδο χοντροκομμένο, τις αγκινάρες κομμένες σε χοντρά κομμάτια και σοτάρουμε για να πάρουν χρώμα.
  • Προσθέτουμε φλούδα από 1 λεμόνι, δεντρολίβανο, κρέμα λεμονιού, πιπέρι, αλάτι, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε τις αγκινάρες σε ένα ταψί 32×25 εκ.
  • Αφαιρούμε το δεντρολίβανο, τη φλούδα από το λεμόνι και προσθέτουμε παρμεζάνα τριμμένη και μαϊντανό χοντροκομμένο.

Για τον κιμά

  • Στο καυτό τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο, κρεμμύδι χοντροκομμένο, σκόρδο χοντροκομμένο, στικ κανέλας, κρυσταλλική ζάχαρη, κιμά και σοτάρουμε για να πάρει χρώμα…..

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: https://akispetretzikis.com/el/categories/lachanika/moysakas-me-agkinares

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!