e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

ΓΕΥΣΕΙΣΔιεθνής Κουζίνα

Μπιφτέκια λιβανέζικα

Αρώματα Ανατολής σήμερα στην κουζίνα μας

Υλικά

  • 1/2 φλιτζ. ψίχουλα από μπαγιάτικο μαύρο ψωμί
  • 1 φλιτζ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 λεμόνι κομμένο σε 8 σφήνες
  • αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
  • 750 γραμμ. κιμά, κατά προτίμηση αρνίσιο, ή μίγμα μοσχάρι και χοιρινό με λίγο πάχος
  • ½ κουτ. γλυκού χαλέπικο πιπέρι
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1/3 φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Πώς τα φτιάχνουμε

Ζεστάνετε το γκριλ στο δυνατό ή βάλτε στην εστία γκριλιέρα αλειμμένη με ελαιόλαδο, να κάψει καλά. Βάλτε τα ψίχουλα σε μία γαβάθα και περιχύστε τα με νερό. Αφήστε τα να μουλιάσουν για περίπου 10 λεπτά.

Ετοιμάστε στη συνέχεια τη σάλτσα: Σε μικρότερη γαβάθα ανακατέψτε το γιαούρτι, το σκόρδο και τον χυμό από δύο σφήνες λεμόνι. Βάλτε αλάτι και πιπέρι και αφήστε την να μείνει στο ψυγείο μέχρι να φτάσει η ώρα για να σερβίρετε. Στραγγίστε τα ψίχουλα στύβοντάς τα με δύναμη, ώστε να φύγει όλο το νερό.

Σε μεγάλη γαβάθα βάλτε τον κιμά, προσθέστε τα ψίχουλα, 1 κουτ. γλυκού αλάτι, το χαλέπικο πιπέρι, την κανέλα, τον μαϊντανό και το κρεμμύδι. Ζυμώστε με το χέρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά και πλάστε 8 μακρουλά μπιφτέκια. 

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: http://www.bostanistas.gr/

Comment here