e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

ΓΕΥΣΕΙΣΓεύσεις από Ελλαδα

Προβατίνα με παπαρδέλες

Το φαγάκι που θυμίζει γιαγιά

Υλικά
1 κιλο προβατίνα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψηλοκομμενο
4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 ποτήρι κρασί
1 ξύλο κανέλας
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα γλυκιά
500 γρ παπαρδέλες

Πώς το φτιάχνουμε

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει, σωταρουμε το κρέας και από τις δύο πλευρές και το βάζουμε σε ένα μπολ.
Μετά σωταρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ρίχνουμε και τις ντομάτες.
Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση όλα μαζί και βάζουμε μέσα το κρέας, την κανέλα, το αλάτι, το πιπέρι, την Πάπρικα, το κρασί, και ένα ποτήρι νερό. Αφήνουμε την κατσαρόλα ανοιχτή για να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Στη συνέχεια κλείνουμε το καπάκι της χύτρας και το αφήνουμε να βράσει 35-40 λεπτά ανάλογα με την χύτρα μας.
Αν βράσουμε το κρέας χωρίς χύτρα τότε το σκεπάζουμε με νερό και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει και αν χρειαστεί νερό προσθέτουμε.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: https://katerinasrecipes.com/

Comment here