Ριζότο με σπανάκι, μπέικον και γραβιέρα

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on email
SYNTAGES-ARTTABLE-RIZOTO-ME-SPANAKI-1280x720

Εκπληκτικό πιάτο

Υλικά 

  • 40 γραμμάρια ρύζι για ριζότο (π.χ. αρμπόριο)
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 150 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
  • 300 γραμμάρια τρυφερά φύλλα από σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 200 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
  • 1 ½  λίτρο ζωμό κότας ζεστό
  • ½ κουταλιά της σούπας πάπρικα
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πώς το φτιάχνουμε

  1. Βράζουμε για 2 λεπτά σε αλατισμένο νερό το σπανάκι. Το σουρώνουμε και το ψιλοκόβουμε.
  2. Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε σε 2 κουταλιές της σούπας λάδι το μπέικον και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, το ρύζι, την πάπρικα, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά μέχρι το ρύζι να αρχίσει να γίνεται διάφανο. Σβήνουμε με το κρασί.
  3. Προσθέτουμε ¾ του φλιτζανιού ζεστό ζωμό και συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας συχνά μέχρι το ρύζι να πιει το ζουμί του. Προσθέτουμε πάλι ¾ του φλιτζανιού ζωμό και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο, μέχρι το ρύζι να μαλακώσει αλλά να κρατάει στο δόντι…

Διαβάστε την συνέχεια εδώ:https://www.tsemperlidou.gr/art-table/recipes/sintagi-gia-rizoto-spanaki-mpeikon-ke-graviera

Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, χαρίστε μας το like σας

Latest...

Δείτε πριν φύγετε

The Voice : Γιάννης Γέροντας ξεσήκωσε την Έλενα Παπαρίζου αλλά πήγε στην ομάδα του Κώνσταντίνου Αργυρού

Το βράδυ του Σαββάτου προβλήθηκε μέσα από τη συχνότητα του ΣΚΑΙ ακόμη ένα επεισόδιο του “The Voice”.Στην σκηνή του “The Voice” εμφανίστηκε ο ταλαντούχος τραγουδιστής Γιάννης Γέροντας , ο οποίος ερμήνευσε το