e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

ΓΕΥΣΕΙΣΔιεθνής Κουζίνα

Ριζότο με σπανάκι, μπέικον και γραβιέρα

Εκπληκτικό πιάτο

Υλικά 

  • 40 γραμμάρια ρύζι για ριζότο (π.χ. αρμπόριο)
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 150 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
  • 300 γραμμάρια τρυφερά φύλλα από σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 200 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
  • 1 ½  λίτρο ζωμό κότας ζεστό
  • ½ κουταλιά της σούπας πάπρικα
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πώς το φτιάχνουμε

  1. Βράζουμε για 2 λεπτά σε αλατισμένο νερό το σπανάκι. Το σουρώνουμε και το ψιλοκόβουμε.
  2. Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε σε 2 κουταλιές της σούπας λάδι το μπέικον και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, το ρύζι, την πάπρικα, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά μέχρι το ρύζι να αρχίσει να γίνεται διάφανο. Σβήνουμε με το κρασί.
  3. Προσθέτουμε ¾ του φλιτζανιού ζεστό ζωμό και συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας συχνά μέχρι το ρύζι να πιει το ζουμί του. Προσθέτουμε πάλι ¾ του φλιτζανιού ζωμό και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο, μέχρι το ρύζι να μαλακώσει αλλά να κρατάει στο δόντι…

Διαβάστε την συνέχεια εδώ:https://www.tsemperlidou.gr/art-table/recipes/sintagi-gia-rizoto-spanaki-mpeikon-ke-graviera

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!