e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

ΓΕΥΣΕΙΣΓεύσεις από Ελλαδα

Ρολό κιμά τυλιγμένο σε κολοκυθάκια

Εξαιρετική συνταγή! Κουζίνες αμέσως!

Υλικά

για το ρολό

  • 300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (από σπάλα)
  • 3 κ.σ. ρύζι Καρολίνα
  • 1 μεγάλο καρότο, τριμμένο
  • 1 μέτριο κολοκυθάκι, τριμμένο και στυμμένο
  • 1 αυγό (κατά προτίμηση βιολογικό)
  • ½ φλ. φύλλα φρέσκο δυόσμο ή 2 κ.σ. ξερό
  • αλάτι και πιπέρι
  • 3-4 μεγάλα κολοκυθάκια, κομμένα κατά μήκος σε πολύ λεπτές φέτες στο μαντολίνο ή στον τρίφτη, στον κόφτη για τις πατάτες, ή με καλό μαχαίρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

για το αυγολέμονο

  • 3 φλ. ζωμό λαχανικών ή μυρωδικών
  • 2 αυγά (κατά προτίμηση βιολογικά), χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους
  • 1 κ.γ. κορν φλάουρ
  • χυμό και ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι, κατά προτίμηση βιολογικό
  • αλάτι και πιπέρι

Πώς το φτιάχνουμε

  1. Σε ένα μπολ ζυμώνουμε καλά τον κιμά, το αυγό, το καρότο, το τριμμένο κολοκύθι, το ρύζι, το δυόσμο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Αν το μίγμα δεν «σφίξει», προσθέτουμε 1-2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  3. Βάζουμε σε μια επιφάνεια εργασίας ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο 22×32 εκ. και πάνω του βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας, ίδιου μεγέθους, το οποίο αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Στρώνουμε εκεί οριζόντια τις φέτες κολοκυθιών, με τρόπο που να μισοσκεπάζει η μία την άλλη ώστε να καλύψουμε τη λαδόκολλα και να μην υπάρχουν κενά.
  4. Πλάθουμε το μείγμα του κιμά σε μακρόστενο ρολό και το βάζουμε κάθετα πάνω στις φέτες κολοκυθιών.
  5. Τυλίγουμε σφικτά το ρολό με τη βοήθεια της λαδόκολλας. Στη συνέχεια, τυλίγουμε και το αλουμινόχαρτο σφιχτά γύρω από το ρολό.
  6. Το βάζουμε σε ένα ταψάκι, προσθέτουμε 2 φλ. νερό και το ψήνουμε για 45΄, στο μεσαίο ράφι του φούρνου.
  7. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα και το αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 10-15΄.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: http://www.pontos-news.gr/

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!