Σαλάχι μπουρδέτο

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on email
salaxi-mourdeto

Αξεπέραστη νοστιμιά

Υλικά

  • 1½ κιλό σαλάχι*, χωρίς το δέρμα, κομμένο σε 4 – 6 κομμάτια
  • 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  • 1/2 κουτ. γλυκού κόκκινο καυτερό πιπέρι (ή όσο καυτερό θέλουμε)
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Πώς το φτιάχνουμε

  1. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τον πελτέ για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι.
  2. Προσθέτουμε το κόκκινο πιπέρι, το σκόρδο, τη δάφνη και 500 ml νερό. Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι, το βάζουμε στην κατσαρόλα, σκεπάζουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να γίνει το ψάρι.
  3. Αφαιρούμε το σαλάχι, δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για περίπου 5 – 6 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα (ιδανικά, θέλουμε να αρπάξει ελάχιστα στον πάτο – τότε είναι έτοιμη)….

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: http://www.gastronomos.gr

Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, χαρίστε μας το like σας

Latest...

Δείτε πριν φύγετε

Γιάννης Κωνσταντίνου: Δισκογραφικό ντεμπούτο με βιωματικό medley-unplugged που συγκινεί και Τουρατζίδη στο πλευρό του (βίντεο)

Ο Γιάννης Κωνσταντίνου, κάνει το ντεμπούτο του, στην ελληνική δισκογραφία, και από το πρώτο κιόλας άκουσμά του, προκαλεί, έντονα συναισθήματα, ενώ η φωνή του, οι