e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

ΓΕΥΣΕΙΣΓεύσεις από Ελλαδα

Σεσκουλοντολμάδες με κιμά αυγολέμονο

Δέν υπάρχει η συνταγή !Εκπληκτική νοστιμιά

Υλικά για τους ντολμάδες

  • 600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 φλυτζάνια του καφέ ρύζι μακρύκοκκο
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 κ.γ. δυόσμο ξερό
  • 1,5 κιλό σέσκουλα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 3 ντομάτες τριμμένες
  • 1 κ.γ. τοματοπελτέ
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι & πιπέρι

Υλικά για το αυγολέμονο

  • 2 λεμόνια
  • 1 αυγό

Πώς το φτιάχνουμε

1. Ξεκινάμε με τη γέμιση. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το ρύζι, τον άνηθο ψιλοκομμένο, το δυόσμο, αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε καλά.

2. Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά. Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε  τα μισά σέσκουλα και τα ζεματίζουμε για 3 λεπτά. Τα μεταφέρουμε σε σουρωτήρι και ζεματίζουμε τα υπόλοιπα σέσκουλα. Προσέχουμε κατά τη διάρκεια του ζεματίσματος να μην τα τσαλακώσουμε ή διπλώσουμε πολύ για να μην δυσκολευτούμε στο τύλιγμα.

3. Βγάζουμε το κοτσάνι από κάθε φύλλο και ξεκινάμε το τύλιγμα. Απλώνουμε ένα φύλλο σε μια επιφάνεια και προσθέτουμε μία κουταλιά από τη γέμιση. Τυλίγουμε από πάνω, κλείνουμε τα πλάγια και συνεχίζουμε να ρολάρουμε. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα.

4. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και 2-3 κουταλιές της σούπας νερό. Μαγειρεύουμε σε μεσαία φωτιά και μόλις εξατμιστεί το νερό προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα……

Διαβάστε την συνέχεια εδώ:https://www.madameginger.com/syntages/syntages-mageirikis/ryzi/seskoulontolmades-me-kima-augolemono/

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!