e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

ΓΕΥΣΕΙΣΓεύσεις από Ελλαδα

Σιγομαγειρεμένο Μοσχάρι Κατσαρόλας με Καπνιστή Πάπρικα και Μανιτάρια

Εκπληκτική συνταγή για όλη την οικογένεια

Υλικά

–600 gr. μοσχάρι κατάλληλο για κατσαρόλα (ελιά ή ποντίκι)
–300 gr. μανιτάρια λευκά
–20 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
–1 κρεμμύδι ξερό
–1 πράσο
–2 σκελίδες σκόρδο
–1 μεγάλο καρότο
–800 ml. ζεστό νερό
–100 ml. χυμό ντομάτας
–30 ml. ελαιόλαδο
–20 ml. βούτυρο
–3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
–1½ κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά καπνιστή
–1 δαφνόφυλλο
–1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
–100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
–150 γρ. σπιτικές χυλοπίτες ή ταλιατέλες
–Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
–Θαλασσινό αλάτι
–Φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα

Πώς το φτιάχνουμε

Κόβουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα σε ομοιόμορφα κομμάτια. Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια να μαλακώσουν μέσα στο καυτό νερό ώστε να προετοιμάσουμε το ζωμό.

2Στεγνώνουμε καλάτο μοσχάρι με απορροφητικό χαρτί και αλευρώνουμε με τις 2 κουταλιές τις σούπας αλεύρι. Το σωτάρουμε σε τηγάνι με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα.
Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε τα λαχανικά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα όπου εκεί προσθέτουμε την πάπρικα, το δαφνόφυλο, τη ζάχαρη και πιπέρι.

3Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις έχει ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το ζωμό των μανιταριών, σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες ελέγχοντας προς το τέλος τα υγρά.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ:https://funkycook.gr/sigomageiremeno-mosxari-mekapnisti-paprika/

Comment here