Σολομός σοτέ με σπανάκι και ντοματίνια

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on email
akis-petretzikis-solomos-sote-me-spanaki

Υπέροχη συνταγή του Άκη

Υλικά

  • 600 γρ. σολομό, χωρίς κόκαλα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 6-8 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 κολοκυθάκια
  • 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 300 γρ. σπανάκι, κατεψυγμένο-αποψυγμένο ή φρέσκο
  • 2 κ.γ. θυμάρι, φρέσκο (μόνο τα φύλλα)
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
  • φουντούκια, τριμμένα, για το σερβίρισμα

Πώς το φτιάχνουμε

  • Κόβουμε το φιλέτο του σολομού σε κάθετες μερίδες (100-150 γρ.) και το χαράζουμε με ένα μαχαίρι διαγώνια από τη μεριά της πέτσας 2 φορές για να ψηθεί καλύτερα το ψάρι.
  • Πασπαλίζουμε με λάδι, αλάτι και πιπέρι. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και δίνουμε χρώμα στο σολομό πρώτα από τη μεριά της πέτσας, πιέζοντας ελαφρά με μία σπάτουλα.
  • Το ψάρι θα καταλάβουμε ότι έχει πάρει χρώμα όταν με τη σπάτουλα πάμε να το γυρίσουμε από την άλλη πλευρά και ξεκολλάει εύκολα από το τηγάνι.
  • Στη συνέχεια, δίνουμε χρώμα και από τις υπόλοιπες πλευρές και σβήνουμε με κρέμα βαλσαμικού και λεμόνι.
  • Μόλις δέσουν τα υγρά, αποσύρουμε από τη φωτιά…….

Διβάστε την συνέχεια εδώ: https://akispetretzikis.com/el/categories/thalassina-psaria/solomos-sote-me-spanaki-kai-ntomatinia

Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, χαρίστε μας το like σας

Latest...

Το e-stage.gr προτείνει:
  1. Μάνος Λοΐζος: 40 χρόνια μετά – Από την καρδιά στην μνήμη

    Τετάρτη 4 Μαΐου - Κυριακή 26 Ιουνίου
  2. Κουσουλός, Μπιμπίλας, Τσούκαλης, Πετρούνιας, Κατερινόπουλος μιλούν για το νέο βιβλίο της δημοσιογράφου Άννας Τσιάλτα

    Δευτέρα 30 Μαΐου @ 19:30 - 21:30 EEST
  3. Η Παυλίνα Βουλγαράκη στο Gazarte

    Τετάρτη 1 Ιουνίου - Σάββατο 16 Ιουλίου
  4. Γιώργος Σαμπάντης: Καλοκαίρι 2022 – Θέατρο Γης & Κατράκειο Θέατρο

    Τετάρτη 8 Ιουνίου - Δευτέρα 18 Ιουλίου
  5. Η Σόνια Θεοδωρίδου ερμηνεύει τραγούδια «Από τη Μεσόγειο ως τα πέρατα του κόσμου» στις 15 Ιουνίου στο Θέατρο Βράχων

    Τετάρτη 15 Ιουνίου

Δείτε πριν φύγετε