e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

ΓΕΥΣΕΙΣΔιεθνής Κουζίνα

Σουβλάκι κοτόπουλου τεριγιάκι

Και καλή σας όρεξη

Υλικά

  • 1 κιλό φιλέτο από στήθος ή μπούτι κοτόπουλου
  • 125 ml σόγια σος
  • 125 γρ. μαύρη ακατέργαστη ζάχαρη
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 1 κουτ. σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 2 κουτ. σούπας μαύρο σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Βάλτε στην κατσαρόλα τη σόγια σος, τη ζάχαρη, το κρασί και το τζίντζερ. Αφήστε τα σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να αρχίσει να βράζει.
  2. Κατεβάστε από τη φωτιά, στραγγίστε και αφήστε τη σάλτσα να κρυώσει. Κόψτε το φιλέτο του κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια.
  3. Βάλτε τα σε ένα μπολ και περιχύστε τα με τη σάλτσα. Αφήστε τα για 1 ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο.
  4. Μετά περάστε τα σε καλαμάκια και ψήστε τα σε αντικολλητική επιφάνεια ή στο γκριλ…..

Διαβάστε την συνέχεια : https://www.ethnos.gr/food/recipes/84534_soyblaki-kotopoyloy-terigiaki

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!