Σουφλέ κουνουπιδιού

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on email
soufle-kounoupidi

Εξαιρετική συνταγή για το κουνουπίδι μας

Υλικά

  • τα μπουκετάκια από 1 μεγάλο ή 2 μέτρια κουνουπίδια
  • 2 μέτρια καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 200 γρ. βραστό ζαμπόν γαλοπούλας, ψιλοκομμένο
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το ταψί

Για την κρέμα

  • 750 γρ. γάλα φρέσκο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 1/3 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 200 γρ. γιαούρτι με λίγα λιπαρά
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό, ελαφρώς χτυπημένο
  • 6 – 8 φέτες κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας, με λίγα λιπαρά
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πώς το φτιάχνουμε

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε το κουνουπίδι και τα καρότα για περίπου 15 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Τα λιώνουμε με ένα πιρούνι ή με το πρες πουρέ.

Καλό είναι να μείνουν και μερικά κομματάκια από τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το ζαμπόν και το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά τα υλικά και τα απλώνουμε ομοιόμορφα μέσα σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ορθογώνιο ταψί με διαστάσεις περίπου 30×22 εκ.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Παίρνουμε 1/2 φλιτζάνι γάλα από το μετρημένο και διαλύουμε μέσα σε αυτό το κορν φλάουρ. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς με αυγοδάρτη μέχρι να πήξει το μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ:http://www.gastronomos.gr

Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, χαρίστε μας το like σας

Latest...

Δείτε πριν φύγετε

Γιάννης Κωνσταντίνου: Δισκογραφικό ντεμπούτο με βιωματικό medley-unplugged που συγκινεί και Τουρατζίδη στο πλευρό του (βίντεο)

Ο Γιάννης Κωνσταντίνου, κάνει το ντεμπούτο του, στην ελληνική δισκογραφία, και από το πρώτο κιόλας άκουσμά του, προκαλεί, έντονα συναισθήματα, ενώ η φωνή του, οι