ΓΕΥΣΕΙΣΓεύσεις από Ελλαδα

Σουφλέ κουνουπιδιού

Εξαιρετική συνταγή για το κουνουπίδι μας

Υλικά

  • τα μπουκετάκια από 1 μεγάλο ή 2 μέτρια κουνουπίδια
  • 2 μέτρια καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 200 γρ. βραστό ζαμπόν γαλοπούλας, ψιλοκομμένο
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το ταψί

Για την κρέμα

  • 750 γρ. γάλα φρέσκο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 1/3 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 200 γρ. γιαούρτι με λίγα λιπαρά
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό, ελαφρώς χτυπημένο
  • 6 – 8 φέτες κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας, με λίγα λιπαρά
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πώς το φτιάχνουμε

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε το κουνουπίδι και τα καρότα για περίπου 15 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Τα λιώνουμε με ένα πιρούνι ή με το πρες πουρέ.

Καλό είναι να μείνουν και μερικά κομματάκια από τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το ζαμπόν και το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά τα υλικά και τα απλώνουμε ομοιόμορφα μέσα σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ορθογώνιο ταψί με διαστάσεις περίπου 30×22 εκ.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Παίρνουμε 1/2 φλιτζάνι γάλα από το μετρημένο και διαλύουμε μέσα σε αυτό το κορν φλάουρ. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς με αυγοδάρτη μέχρι να πήξει το μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ:http://www.gastronomos.gr

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!