GourmetΓΕΥΣΕΙΣ

Σπάλα μαύρου χοίρου

Μοναδική νοστιμιά

ΥΛΙΚΑ (για 6 – 8 μερίδες)

1 ½ κιλό σπάλα μαύρου χοίρου ξεκοκαλισμένη και δεμένη σε ρολό
3 πράσα χοντροκομμένα
180 ml λευκό κρασί
70 γρ. βερίκοκα ξερά
70 γρ. μήλα αποξηραμένα
70 γρ. σταφίδες ξανθές
Λίγο φασκόμηλο φρέσκο
5 μέτρια γογγύλια κομμένα στα 4
200 ml χυμός πορτοκάλι
50 ml πετιμέζι
550 ml σκούρος ζωμός κοτόπουλου
5 μέτριες πατάτες

Πώς το φτιάχνουμε

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 130°C. Τσιγαρίζουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα, σε λίγο ελαιόλαδο, το κρέας και το μεταφέρουμε σε μια γάστρα. Στην ίδια κατσαρόλα που τσιγαρίσαμε το κρέας τσιγαρίζουμε τα πράσα και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε για περίπου 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Βάζουμε στη γάστρα, μαζί με το κρέας, τα αποξηραμένα φρούτα, το φασκόμηλο, τα γογγύλια, τον χυμό, το πετιμέζι και τον σκούρο ζωμό…….

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: https://www.tovima.gr/2020/12/25/gefsignostis/spala-mayrou-xoirou/

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!