ΓΕΥΣΕΙΣΔιεθνής Κουζίνα

Τορτίγια με πατάτες και τσορίθο

Εξαιρετική συνταγή

Υλικά

  • 700 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, σε καρεδάκια
  • 150 – 200 γρ. τσορίθο*, σε κυβάκια
  • 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης ή 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
  • 8 – 10 αυγά
  • 100 ml γάλα φρέσκο**
  • 50 ml κρέμα γάλακτος**
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Πώς το φτιάχνουμε

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Πρέπει να είναι πολύ καλά προθερμασμένος όταν βάλουμε την ομελέτα να ψηθεί. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάζουμε τις πατάτες και τις τηγανίζουμε, ανακατεύοντας προσεκτικά, μέχρι να ψηθούν και να χρυσίσουν. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμό τους προσθέτουμε το κρεμμύδι για να μαλακώσει και να γλυκάνει. Σουρώνουμε το μείγμα σε ένα ψιλό σουρωτήρι και το αφήνουμε να στραγγίξει από το περιττό λάδι για 1 λεπτό. Επαναφέρουμε στο τηγάνι προσθέτοντας το τσορίθο και τη ρίγανη…….

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: https://www.gastronomos.gr/gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/%CF%80%CE%B9%CE%AC%CF%84%CE%B1-%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1%CF%82/%CF%84%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%AF%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B8%CE%BF

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!