Τραγανή πανσέτα με μαρινάδα

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on email
τραγανή-χοιρινή-πανσέτα-1

Εξαιρετική συνταγή για όλη την οικογένεια

ΥΛΙΚΑ

• 1 κιλό χοιρινή κοιλιά με το δέρμα
• 1/2 φλιτζ. τσαγ. σόγιας sauce
• 3/4 φλιτζ. τσαγ. νερό
• 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
• 2 κ.σ. μέλι
• 1 κ.σ. oyster sauce (θα την βρείτε σε μεγάλα super market και καταστήματα με ασιατικά τρόφιμα)
• 3-4 τμχ αστεροειδή γλυκάνισο
• 1 κ.σ. sichuan πιπέρι
• 1 ½ -2 φλιτζ. τσαγ. αλάτι

Πώς το φτιάχνουμε

  • Αναμίξετε το νερό, τη σόγια, την oyster sauce, το μέλι, τον γλυκάνισο, το πιπέρι και το σκόρδο σε ένα ρηχό πυρεξ/ταψί/μπολ αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει η πανσέτα.
  • Χρησιμοποιώντας χαρτί κουζίνας, ταμπονάρετε απαλά το δέρμα της πανσέτας για να αφαιρέσετε την υγρασία. Θέλετε να τη κρατήσετε όσο το δυνατόν πιο στεγνή, εξασφαλίζοντας ότι δεν θα υπάρχει πια υγρασία.
  • Τοποθετήστε την πανσέτα προσεκτικά στο μείγμα μαρινάδας, το οποίο πρέπει να φτάσει μέχρι το τελευταίο σημείο του κρέατος πριν όμως από το σημείο που αρχίζει το δέρμα. Τοποθετήστε τη σε ψυγείο, ακάλυπτη, όλη τη νύχτα……

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: https://www.meatandgrillstories.com/tragani-choirini-panseta-marinarismeni/

Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, χαρίστε μας το like σας

Latest...

Δείτε πριν φύγετε