e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

ΓΕΥΣΕΙΣΓεύσεις από Ελλαδα

Φαγκρί με χόρτα, φινόκιο, τσίλι, σταφίδες και σάλτσα με βασιλικό και τζίντζερ

Εκπληκτική συνταγή απο την σεφ Κωνσταντίνα Φάκλαρη

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΧΟΡΤΑ
140 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. φινόκιο κομμένο σε κύβους
25 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
150 γρ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
20-60 γρ. τσίλι πιπεριά κομμένη σε φέτες
140 γρ. σέσκουλα καθαρισμένα
150 γρ. σπανάκι καθαρισμένο
30 γρ. καυκαλήθρες
40 γρ. μυρώνια
50 γρ. σταφίδες μαύρες
30 γρ. άνηθος
Λίγο αλάτι
40 γρ. βούτυρο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Ξύσμα από 2 λάιμ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια πλατιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το φινόκιο, το τσίλι και το φρέσκο κρεμμύδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα χόρτα και τα αρωματικά κομμένα, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τις σταφίδες και στο τέλος το αλάτι, τα ξύσματα και το βούτυρο.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΑΛΤΣΑ
400 γρ. ζωμός ψαριού
30 γρ. τζίντζερ
10 φύλλα βασιλικού
1 αυγό ολόκληρο
Αλάτι Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σιγοβράζουμε τον ζωμό ψαριού μαζί με το τζίντζερ κομμένο, μέχρι να μειωθεί στο μισό. Το αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού και αφήνουμε για 15 λεπτά να αρωματιστεί. Σουρώνουμε τον ζωμό, τον τοποθετούμε σε κατσαρολάκι και τον κρατάμε ζεστό. Χτυπάμε το αυγό με τον χυμό λεμονιού και προσθέτουμε σιγά-σιγά τον ζωμό, ανακατεύοντας συνέχεια. Το δένουμε, όπως το αυγολέμονο…..

Διβάστε την συνέχεια εδώ:https://www.lifo.gr/syntages/view/369/fagkri-me-xorta-finokio-tsili-stafides-kai-saltsa-me-vasiliko-kai-tzintzer

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!