e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

ΓΕΥΣΕΙΣΓεύσεις από Ελλαδα

Φακές με χοιρινό στην κατσαρόλα

Μοναδική συνταγή νοστιμιάς

Υλικά:

  • 500 γρ. χοιρινό κομμένο σε μικρές μερίδες (εγώ προτιμώ ψαρονέφρι γιατί είναι πολύ τρυφερό)
  • 500 γρ. φακές καθαρισμένες, πλυμμένες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 50 ml κόκκινο κρασί
  • 2 κ.σ. πελτέ
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1 κ.σ. κύμινο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

Πώς το φτιάχνουμε

  1. Σε βαθειά κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο τόσο όσο να καλυφθεί ο πάτος και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
  2. Προσθέτουμε τα κομμάτια χοιρινού και τα τσιγαρίζουμε καλά απ’ όλες τις πλευρές
  3. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε να τσιγαριστούν κι αυτά για 2-3′
  4. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί για 1- 2′.
  5. Ρίχνουμε και τον πελτέ και συμπληρώνουμε με νερό τόσο όσο να καλυφθεί το κρέας.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: https://www.wonderfoodland.gr/fakes-xoirino-katsarola/

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!

Comment here