e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

ΓΕΥΣΕΙΣΓεύσεις από Ελλαδα

Φιλέτο Τσιπούρας με Σάλτσα Λεμονιού και Κάπαρη

Θαύμα φαγητό θα γίνει

Υλικά Συνταγής

2 μεγάλα φιλέτα τσιπούρας
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνι αν νηστεύετε
2 κ.γ. κάπαρη
1 λεμόνι
1 κ.γ. ψιλοκομμένο άνηθο
αλάτι
πιπέρι
100 γρ αμπελοφάσολα (προαιρετικά)

Πώς το κάνουμε

Καθαρίζουμε καλά τη τσιπούρα και με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε τα δύο φιλέτα της.
Με ένα τσιμπιδάκι αφαιρούμε τα κόκκαλα από το φιλέτο.
Tip: μπορούμε να ζητήσουμε από τον ψαρά μας να την φιλετάρει
Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράσουμε την πέτσα κάθε φιλέτου σε 3 μέρη.
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα αφήνουμε στην άκρη σε ένα πιάτο.
Ψιλοκόβουμε πολύ καλά τον άνηθο και στύβουμε το λεμόνι για να τα χρησιμοποιήσουμε αργότερα στη συνταγή.
Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και μετά προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε στο τηγάνι τα δύο φιλέτα τη τσιπούρας με την πέτσα προς τα κάτω.
Σοτάρουμε καλά για 5 λεπτά και τα αναποδογυρίζουμε για να σοταριστούν επιπλέον 3 λεπτά περίπου από την άλλη πλευρά.
Γυρνάμε πάλι τα φιλέτα της τσιπούρας έτσι ώστε να είναι η πέτσα τους προς τα κάτω και προσθέτουμε το βούτυρο, 1 κ.γ. άνηθο, τον χυμό του λεμονιού και την κάπαρη.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: http://www.alwayshungry.gr/2018/05/fileto-tsipouras-me-saltsa-lemoniou-kai-kapari.html

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!

Comment here