GourmetΓΕΥΣΕΙΣ

Χοιρινό… Γλυκοπατάτες… Μήλα… και μπόλικα κρεμμυδάκια

Φτιάξτε το και Χρόνια πολλά σε όλους

Υλικά :

3,5 κιλά Μπούτι χοιρινό (χωρίς κόκαλο)
2 κιλά γλυκοπατάτες πορτοκαλί
2 κιλά μήλα
4 σκελίδες σκόρδο
1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου
4 κλωνάρια δεντρολίβανο
4 κουτ. της σούπας Maggi νοστιμιά
Ελαιόλαδο
ζάχαρη
Αλάτι
πιπέρι

Πώς να το φτιάξουμε

Χαράξτε επιφανειακά το μπούτι κάνοντας κάθετες και οριζόντιες τομές βάθους ενός εκατοστού σχηματίζοντας μικρά κυβάκια στην επιφάνεια του χοιρινού.

Στον κάδο του μίξερ βάλτε 5 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο, τη Maggi νοστιμιά, το σκόρδο και τα φύλλα από δυο κλωνάρια δεντρολίβανου. Χτυπήστε καλά και περάστε το μπούτι χρησιμοποιώντας ένα πινέλο με την πάστα.

Μεταφέρετε στην γάστρα το κρέας, κλείστε με το καπάκι και ψήστε για 3 ώρες στους 160 βαθμούς.

Κόψτε τις γλυκοπατάτες σε μεγάλα κομμάτια, τα μήλα ξεφλουδισμένα στη μέση και καθαρίστε τα κρεμμυδάκια…….

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: https://artemidanews.gr/teleia-syntagi-to-christoygenniatiko-trapezi/

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!